Férfi kézi-vb: karanténhotelbe küldték a Zöld-foki szigetek csapatát

Koronavírusos megbetegedések miatt Zöld-foki-szigetek válogatottja csak késve tudott elutazni az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságra. A magyar válogatottal azonos csoportban szereplő afrikai csapat a szerdai megérkezését követően sem a csapathotelbe, hanem egy karanténszállodába került.

A Portugáliában edzőtáborozó zöld-foki-szigeteki csapatban hat játékos és a szövetségi kapitány produkált a héten elvégzett kötelező tesztelésen pozitív eredményt, így ők nem is tarthattak a többiekkel Egyiptomba. A csapat többi része sem a gízai piramisok lábánál fekvő hivatalos hotelbe került a szerdai megérkezést követően, hanem – részben a németek nyomására – az ilyen esetekre fenntartott karanténszállodában töltötte az éjszakát, ahonnan csak újabb negatív tesztek birtokában szabadulhat.

„Nem hozhatták őket ide azzal, hogy minden rendben van” – mondta a német szövetség sportigazgatója, Axel Kromer. A két csapaton kívül még Uruguay, Norvégia, Franciaország, Ausztria és Svájc számára van kijelölve ez a hotel a piramisok szomszédságában.

A magyar válogatott pénteken 21.30 órától csap össze a vb-újonc Zöld-foki-szigetekkel.

Címlapfotó forrása: Cabo Verde no Mundial)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?