Fegyelmi eljárást indított a FIFA az argentin válogatott ellen

A megnyert döntőt követően az argentin csapat tagjai tiszteletlenül viselkedtek és obszcén gesztusokat tettek.

Pénzbírságot kapott a szerb, a mexikói és az ecuadori szövetség a katari világbajnokságon tapasztalt sportszerűtlen szurkolói viselkedés miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságától.Fotó: Agerpres/EPA

A szerbeknek 50 ezer svájci frankot kell fizetniük, mert szimpatizánsaik sértegették a svájci válogatott koszovói és albán származású játékosait, ezen kívül heten sárga lapot kaptak azon a vb-mérkőzésen. A mexikói szövetségre 100 ezer frankos bírságot rótt ki a testület, mert a szurkolói két meccsen is sportszerűtlenül viselkedtek, az ecuadoriakra pedig 20 ezer frankos büntetést hasonló okból.

Az argentin és a horvát szövetséggel szemben fegyelmi eljárás indult. Előbbi ellen azért, mert a világbajnok csapat tagjai a döntő után sportszerűtlenül és sértő módon viselkedtek, illetve anyagi kárt okoztak. A közleményben a FIFA ugyan nem részletezte a történteket, de az akkori beszámolók szerint a játékosok Lionel Messi vezetésével csak énekelve átvonultak a vegyes zónán, ahelyett, hogy megálltak volna beszélni az ott várakozó újságírókkal, és megrongálták a helyiségben felállított térelválasztókat.

Emlékezetes az is, hogy Emiliano Martinez obszcén gesztust tett a díjkiosztón, miután megkapta a torna legjobb kapusának járó Aranykesztyűt.

  A bronzérmes horvátoknak azt rója föl a FIFA, hogy a közösségi felületekre kikerült felvételek szerint a marokkóiak elleni helyosztót követően nacionalista dalokat énekeltek.

Kapcsolódók

Kimaradt?