Káoszba fulladt a vb-győzelem ünneplése Buenos Airesben

Eldurvult a világbajnok argentin labdarúgó-válogatott ünneplése Buenos Airesben, így mindössze négy és fél óra után a szervezők arra kérték a szövetséget, hogy vessenek véget a buszozásnak. A labdarúgókat végül a haditengerészet helikoptereivel mentették ki.

A szervezők szerint a főváros utcáira kivonuló négymillió embert egyszerűen nem lehetett kezelni. Bár a nyitott busz elindult a válogatott tagjaival, azonban esély sem volt arra, hogy biztonságban eljusson a belvárosba, így végül a várost átszelő autópályán haladtak, de ott is csak lépésekben tudott haladni a jármű. Ráadásul, amikor a felüljárónál haladtak el, több rajongó is megpróbált a hídról a futballisták közé ugrani.

Egy drukker már a csapat hajnali megérkezésekor megcselekedte ezt: miközben a válogatott az Ezeiza repülőtérről az Argentin Labdarúgó Szövetség székhelyére tartott, egyikük sikeresen landolt a buszban.

Ezt követően délután is többen próbálkoztak, egyikük sikerrel is járt, egy másik rajongó azonban az aszfaltra esett a busz helyett.

A szerencsétlenül járt ember állapotáról nem közöltek információt a hatóságok. Ezt követően kérték a szövetségtől, hogy fejezzék be a buszozást, mielőtt még nagyobb tragédia történne.

A négy és fél óra alatt a focistákkal teli busz alig 14 kilométert tudott megtenni, ezért megváltoztatta az útvonalát. Végül a főváros délnyugati részébe, Villa Luganóba hajtott, ahol a haditengerészet helikoptereire szálltak fel a futballisták, így tudták folytatni az ünneplést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?