Argentin–holland dráma végén a dél-amerikaiak jutottak tovább

Argentína drámai küzdelemben, 2–2 után tizenegyespárbajban 4–3-ra legyőzte Hollandiát a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjének péntek esti mérkőzésén, és bejutott az elődöntőbe, ahol Horvátország lesz az ellenfele.

Lautaro Martinez rúgta a mindent eldöntő tizenegyest | Fotó: Agerpres/EPAA meccs nagy részében a dél-amerikaiak diktálták a tempót, és Messi remek passzából Molina még szünet előtt gólt szerzett. Térfélcsere után Messi tizenegyesből növelte az argentinok előnyét, és sokáig úgy tűnt, hogy a hollandoknak a szépítés is nehezen jön össze.

A 83. percben Weghorst egy fejessel faragott le a hátrányból, majd a rendes játékidő 10 perces ráadásának a legvégén egy „huncut” szabadrúgás-kombinációt követően ki is egyenlített – ekkor az argentinok jó ideje csak a védekezéssel és az ellenfél „aprításával” törődtek.

A kétszer 15 perces hosszabbításban nem született gól, így tizenegyesrúgásokra maradt a döntés: a hollandok első két végrehajtója hibázott – Damien Martinez kapus hárított –, s bár a negyedik körben az argentin lövő a kapufát találta el, Lautaro Martinez bevágta a sorsdöntő tizenegyest, így Argentína jutott tovább.

Hollandia–Argentína 2–2 (0–1, 2–2, 2–2) – hosszabbítás után, gólszerzők: Weghorst (83. és 90+11.), illetve Molina (35.), Messi (73., 11-esből) – tizenegyesekkel: 3–4

A december 13-i elődöntőben Argentína ellenfele Horvátország lesz.

Kapcsolódók

Kimaradt?