Katar 2022: Hollandia jutott elsőként a legjobb nyolc közé

Kétgólos győzelmet aratott szombat délután Hollandia a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének első meccsén az Amerikai Egyesült Államok ellen.

A hollandok már a meccs elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és Depay – Dumfries középre tett labdájával – már a 10. percben megszerezte a vezetést. A holland előnyt Blind duplázta meg az első féldiő ráadásában, a gólpasszt ezúttal is a jobbhátvéd Dumfries adta.

Térfélcsere után az eredmény tartására törekedtek a németalföldiek, de közben több ígéretes helyzetet is kihagytak, ami megbosszulta magát: negyedórával a vége előtt rövidzárlat keletkezett a holland védelemben, Wright pedig szépített, a labda a lábán megpattanva furcsa ívben hullott a kapuba.

Úgy tűnt, hogy vérszemet kaptak az amerikaiak, és akár az egyenlítés is összejöhet a tengerentúliaknak, de a hajrában Blind visszaadta a gólpaszt Dumfriesnek, aki kapásból a hálóba helyezett.

Hollandia–Amerikai Egyesült Államok 3–1 (2–0), gólszerzők: Depay (10.), Blind (45+1), Dumfries (81.), illetve Wright (76.)

A hollandok a negyeddöntőben az Argentína–Ausztrália párharc győztesével találkoznak majd.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?