Így ünnepelték Argentínában a harmadik világbajnoki címet

Mint írtuk, a Lionel Messi által fémjelzett argentin labdarúgó-válogatott vasárnap délután egy drámai mérkőzés végén (3-3 a rendes játékidőben, 4-2 büntetőrúgások után) a címvédő  Franciaország legyőzésével megszerezte harmadik világbajnoki címét.

Miközben az az albicelesték a Loszail Iconic Stadionban az őket elkisérő több tizezer szurkoló „ölelésében” parádéztak körbe a trófeával, Buenos Airesben és más argentin városokban is „felrobbant” a tömeg. Mutatjuk az eufóriát!

Kezdjük előbb egy kollégával, a buenos aires-i születésű Andres Cantor a Telemundo Deportes munkastársaként volt ott Katarban. Így élte meg a győzelem utáni pillanatokat.

Az argentin főváros központi terén, a Plaza de Mayo-n százezrek gyűltek össze. Alább egy drónfelvétel az ünneplésről.

A Parque Centenarioban felállított kivetítő előtt így ünnepelték Gonzalo Montiel győztes büntetőjét.

Egy apácák által működtetett öregotthon se maradhatott ki az ünneplésből.

Az isteni Diego (Armando Maradona) házában így élték meg a szurkolók a harmadik argentin vb-címet.

Buenos Aires madártávlatból. A hangrobbanás egyedi.

„Hölgyeim és uraim, a kapitány beszél. Örömmel tudatom önökkel, hogy Argentína épp megnyerte a világbajnokságot" – hangzott el a Buenos Aires–Madrid járaton. Ami következett:

Valamilyen, számunkra érthetetlen okból kifolyólag Bangladesben is óriási bulit csaptak. Az alábbi videót megosztó Rayhan Uddin kérése jogosnak tűnik: ha már megunták az ünneplést Buenos Airesben, nem lenne rossz ötlet átruccanni ezekhez a fanatikusokhoz is.

  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?