Európai Szuperliga: így döntött a BL-címvédő Bayern München

„Számunkra a Bajnokok Ligája a világ legjobb versenysorozata” – idézi Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgatót az új európai Szuperligához való csatlakozást megtagadó Bayern München keddi közleménye.

A bajor klub a hivatalos honlapján megjelent nyilatkozatában egyértelművé tette, nem kíván részt venni a tizenkét európai topklub által megalapított elitsorozatban. „Pártoló tagjaink és szurkolóink elutasítják az európai Szuperliga ötletét – kezdte Herbert Hainer klubelnök. – A Bayern Münchennél az a vágyunk és a célunk, hogy az európai klubok megéljék azt a csodálatos és érzelemdús versengést, amit a Bajnokok Ligája nyújt, és hogy az UEFA közösen fejlesszük ezt a sorozatot. A Bayern nemet mond a Szuperligára.”

Haunerhez csatlakozott a bajor egyesületet működtető gazdasági társaság vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge, akit kedden beválasztottak az UEFA végrehajtó bizottságába. „Az igazgatóság nevében szeretném egyértelművé tenni, hogy a Bayern nem fog részt venni a Szuperligában. Kiállunk a Bundesliga mellett. Mindig is nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy Németországot képviselhetjük a Bajnokok Ligájában. Mindannyian szeretettel emlékszünk vissza a 2020-as lisszaboni BL-döntőre, az ilyen örömteli pillanatokról nem lehet megfeledkezni. A Bayern számára a Bajnokok Ligája a világ legjobb klubsorozata” – szögezte le Rummenigge.

Kapcsolódók

Kimaradt?