Erste Liga: hosszabbításos Sportklub-siker az erdélyi rangadón

A vártnak megfelelően kőkemény küzdelmet és izgalmas összecsapást hozott a Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona összecsapás. A jégkorong Erste Liga alapszakaszában lejátszott mérkőzést az utolsó percben mentette hosszabbításra a kék-sárga vendégalakulat.

A szezon első alapszakaszbeli Csíkszereda-Brassó rangadóját játszották kedden a Vákár Lajos Műjégpályán. A felek eddig csupán a román kupa döntőjében mérték össze az erejüket, akkor sima Corona győzelem született.

Jól kezdte a meccset a csíki csapat, az egyre jobb formába lendülő Combs már az első percben betalált. A továbbiakban is agilisan játszott a Sportklub, számos helyzetet alakítottak ki a kékek Tőke kapuja előtt, ám ezek rendre kimaradtak. A középső játékrészben tartotta a magas fordulatszámot a hazai gárda, ám a Brassó egyre inkább belelendült. Ennek ellenére a következő találatot is a vendéglátók szerezték, Yellow Horn duplázta meg az előnyt. Hogy ne dőljenek hátra nyugodtan a csíkiak, arról a harmad végén Tranca gondoskodott, így minimális Sportklub előnnyel vonulta a felek a második szünetre.Fotó: Pál Zoltán/Csíkszeredai Sportklub

A harmadik játékrész nyílt sisakos játékot hozott, mindkét csapat előtt adódtak gólszerzései lehetőségek, ám a kapusok jól állták a sarat. A gólcsendet Láday látványos találata törte meg, amivel ismét kétgólosra nőtt a hazai előny. Az utolsó percekben szinte biztosnak tűnt a Sportklub győzelme, ám örök igazság, hogy a jégkorongban semmi sem biztos. Ennek megfelelően a 16. percben előbb Molnár Zsombor zárkóztatta egy gólra a sárgákat, az utolsó percben emberelőnyben pedig Valchar kiegyenlített.

Következett a hosszabbítás. Nem tartott sokáig a ráadás, Blackwater fél perc alatt eldöntötte a találkozó sorsát. A két csapat pontazonossággal áll az Erste Liga-tabellán, és szerdán ismét összecsap a Vákár Lajos Műjégpályán.

Edzői értékelések:
Jason Morgan vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: Tudtuk, hogy egy érzelmekkel teli mérkőzés lesz. Keményen küzdöttek egymásért a fiúk, aminek az eredménye, hogy végig mi vezettünk a találkozón. Bár végül kiegyenlített az ellenfél, erősnek érzem a csapatösszhangot. Sorozatban négyszer játszunk a Brassóval, elsőre nekünk sikerült megadni az alaphangot a találkozóknak. Nagyszerű győzelem volt, ez önbizalmat ad a folytatásra, hiszen ha ránézünk a tabellára, bárki odaérhet még az első helyre.
Dave MacQueen vezetőedző, Brassói Corona: Kiváló összecsapás volt két kiváló csapat között. Az első harmadban nem sikerült felpörögnünk annyira, mint az ellenfél, csak a második húsz perctől kezdtünk igazán jól játszani. Dicséret illeti a srácokat a két későn szerzett gólért. Az elmúlt hónapban leginkább az első harmaddal voltak gondjaink. Nem szabad hagynunk, hogy az ellenfél térdre kényszerítsen az elején, holnap erre jobban oda kell figyelnünk. Az kétségtelen, hogy a Csíkszereda nagyon jó sorozatban van most.

Kapcsolódók

Kimaradt?