Erste Liga: nagyüzem volt a hétvégén az erdélyi hokipályákon

Mindhárom erdélyi csapat pályára lépett a hétvégén a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban. A Csíkszeredai Sportklub kétszer is legyőzte az UTE csapatát, míg a Brassói Corona és a Gyergyói HK egyaránt a Titánokat múlta felül.

Csíkszeredai Sportklub – UTE 4-2 és 5-2

A korábban a csíkszeredai csapat koronavírus-érintettsége miatt elhalasztott találkozón kívül az aktuális bajnokijukat is lejátszották a felek, így szombaton és vasárnap is összecsaptak a Vákár Lajos Műjégpályán. Az első összecsapáson meglepte a hazaiakat a tartalékosan felálló lila-fehér gárda. A budapestiek az első harmadot harcos játékkal megnyerték, ám a mérkőzés további részében a csíkiak akarata érvényesült, és ha a vártnál nehezebben is, de behúzták a győzelmet. A Sportklubban Combs duplázott, rajta kívül Becze és Blackwater is betalált.

Vasárnap kevesebb ellenállást tanúsítottak a vendégek, a párharc második felvonását simán hozta a Csíkszereda. Blackwater és Combs ismét eredményesek voltak, rajtuk kívül Farkas Tamás, Bíró és Láday szerzett gólt a háromgólos hazai sikert hozó mérkőzésen. A Sportklub megerőltető menetelése a héten a Brassó elleni rangadókkal folytatódik, a felek az összes alapszakaszbeli meccsüket, azaz négy összecsapást fognak letudni a napokban.Fotó: Pál Zoltán/Csíkszeredai Sportklub

Gyergyói HK–Titánok 3-2

A vendégek lelkesen kezdték a szombati gyergyószentmiklósi meccset, ami a harmad közepén eredményre vezetett: Vas Márk üresen érkezett és előnyhöz juttatta csapatát. Alig fél perc telt el, amikor egy hátul eladott korongból Kóger meglőtte a Titánok 2. gólját. A bekapott góloktól felébredt a GYHK, de a Fehérvár-farm is többször veszélyeztetett.

A 36. percben a hazaiak szépítettek egy sikeres Kosiranta-szólóval, és ahogyan a vendégeknek, úgy a gyergyóiaknak is gyorsan jött a második találat: Szabó lövése védhetetlenül pattant meg egy fehérvári boton. A harmadik harmad elején Basaraba fordíthatott volna, de kapuvasat talált. Öt perccel a meccs vége előtt emberelőnybe került a Gyergyói HK, amit Podlipnik révén kihasznált (jkb.hu). A gyergyóiak legközelebb február 18-án játszanak, amikor a DAB-ot fogadják.Fotó: Gyergyói HK

Brassó–Titánok 2-0

Brassóban zárta erdélyi túráját a Titánok gárdája. A vendégek újonc hálóőrt avattak a juniorkorú légiós, Konsztantyin Belomojev személyében. A nyitó harmadban többet lőttek a Fehérvár-farm játékosai, gólt azonban egyik csapat sem szerzett. A közbülső játékrész elején megtört a jég, a negyedik soros Gajdó Balázs volt eredményes a 24. percben.

A következő időszakban sokáig csak a vendégek néhány kiállítása került a jegyzőkönyvbe, mígnem az 53. percben Valchar megduplázta övéi góljainak számát, ekkor Gajdó asszisztosként vétette észre magát. A végjátékban Kasper Vuorinen természetesen élt a kapuslehozatal eszközével, már csak azért is, mert együttese emberfórba került, mindez azonban hiábavalónak bizonyult, maradt a 2-0. Ezzel a Brassó egyre közelebb kerül a listavezető FTC-Telekomhoz, míg a Titánok üres kézzel térnek haza 4 meccses erdélyi túrájukról (jkb.hu).

A hétvége harmadik szombati mérkőzésén a MAC HKB Újbuda gárdája kiütéses vereséget mért a listavezető Ferencvárosra, 5-1 lett a vége a Tüskecsarnokban lejátszott rangadónak. Vasárnap a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában szenvedett 5-2-es vereséget a Debrecentől.

(Borítókép: Gyergyői HK)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?