Erste Liga: győzött a Sportklub, botlott a Gyergyó és a Brassó

Fotó: Csíkszeredai SportklubEgy győzelem és két vereség az erdélyi csapatok mérlege a román-magyar közös bajnokság vasárnapi játéknapján. A Csíkszeredai Sportklub megtörte a DEAC elleni rossz sorozatát, és három vesztes mérkőzés után legyőzte a cívisvárosiakat. A Vasas hosszabbításban nyert Gyergyószentmiklóson, a MAC pedig mindhárom pontot elvitte Brassóból.

Csíkszeredai Sportklub – Debreceni EAC 3-2

Az Erste Liga alapszakaszában lejátszott eddigi három Sportklub-DEAC meccsen rendre a magyarországiak bizonyultak jobbnak. Ezúttal is a fekete-fehérek kezdtek jobban, Vokla már a 7. percben betalált László Arnold kapujába. Alig két perc tlt el és Becze kiegyenlítette az állást, negyed óra játék után pedig már hazai előnyt mutatott az eredményjelző, Combs lőtte a második hazai gólt. A második harmadban rátettek egy lapáttal a vendéglátók, Láday találatával már kétgólos volt a különbség. Bár a záró játékrészben egyre fogyott a csíki előny, ám az kitartott a mérkőzés végéig. A Debrecen ezúttal pont nélkül távozott erdélyi túrájáról.

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: Fontos volt számunkra, hogy
önbizalmat szerezzünk a Debrecen ellen, hiszen ebben a szezonban még nem
sikerült legyőznünk őket. Ismét megmutatta a csapat, hogy miben erős. Az első
góljukra kettővel tudtunk válaszolni és végül ha nehezen is, de megtaláltuk a
módját hogyan győzzünk. Rövidebb kispaddal játszottunk ma is, várjuk vissza a
sérülteket. Velük kapcsolatban Flinta, Taratukhin és Blackwater fejsérülésükből
lábadoznak, de Bíró és Rokaly játékára esély mutatkozik akár már a jövő
héten.
Kecskeméti Áron, másodedző, DEAC: Mélyebb gödörben vagyunk jelenleg, az
elmúlt napokban többször is vereséget szenvedtünk. Egy pontot sem sikerült
szereznünk az erdélyi túrán, ami frusztráló. Ma nem figyeltünk oda kellőképpen
a részletekre, nem voltunk elég pontosak és sokszor nem találtuk el a kaput.
Amikor lendületünk volt, akkor a védekező zónában, ha csak egy pillanatra is,
de megálltunk, így nem tudtuk a mi javunkra eldönteni a mérkőzést.

Gyergyói HK–Opten Vasas HC 0-1

Ritka, hogy egy jégkorong-mérkőzésen 60 percen keresztül ne találjanak be a felek. Gyergyószentmiklóson pontosan ez történt, a Vasas vendégjátéka során három harmadon keresztül érintetlenek maradtak a hálók mindkét oldalon. Ehhez kellett két kiemelkedő kapusteljesítmény: a hazai ketrecben Ruczuj Gellért, a vendégeknél Tóth Balázs remekelt. Utóbbi 43 védéssel ért el shutoutot. A hazaiak hiába játszottak fölényben a mérkőzés nagy részében, a Vasas Szalma hosszabbításban szerzett góljának köszönhetően elvitt két pontot Gyergyóból. A GYHK szerdán az UTE-t fogadja, a Vasas csütörtökön lép jégre legközelebb Dunaújvárosban.Fotó: Gyergyói HK

Brassói Corona – MAC HKB Újbuda 3-4

Izgalmas, kiélezett mérkőzésen szerezte meg a három bajnoki pontot a MAC Brassóban. A találkozó első harmadának közepe gyors gólváltást hozott: előbb Macaulay juttatta előnyhöz a vendégeket, majd Tranca egyenlített. A második játékrész elején Terbócs tudott duplázni, így kétgólos előnyhöz jutottak a látogatók. A záró játékrészt is góllal kezdte a MAC, Nagy Krisztián növelte tovább a különbséget. Erre fordulásból volt válasza a kék-sárgáknak, Balázs volt a gólszerző.

Az utolsó másfél percre a brassóiak megpróbálkoztak a kapuslehozatallal, 17 másodperccel a végső dudaszó előtt góllá is érett a mezőnybeli létszámfölény, Gliga csökkentette minimálisra a különbséget. Ennél többre azonban már nem futotta a vendéglátók erejéből, a MAC három ponttal távozott Brassóból, a Corona pedig öt sikerrel megvívott mérkőzés után hagyta el vesztesen a pályát.

(Borítókép: Gyergyói HK)

Kapcsolódók

Kimaradt?