Erste Liga: szétlövésekkel győzött a Csíkszeredai Sportklub

Meglepetésre csak büntetőlövésekkel tudta legyőzni az Opten Vasas HC együttesét hazai pályán a Csíkszeredai Sportklub. A jégkorong Erste Liga szerdán lejátszott egyetlen mérkőzésén Fodor Csanád rávezetése döntött.

Hosszú magyarországi turnét követően lépett újra hazai jégre a Csíkszeredai Sportklub, amelyre a következő szűk négy hétben 16 mérkőzés vár. Elsőként a szezon során idegenben kétszer legyőzött Vasas érkezett a Vákár Lajos Műjégpályára.

Az első játékrészben nem sokat vacakolt a vendég alakulat, lendületes támadójátékot mutattak a kék-pirosak fiatal játékosai. Eközben a Sportklub a saját játékának keresésével volt elfoglalva. A Vasas hiába dolgozott ki több helyzetet, a vezetést a hazaiak szerezték meg Tousignant révén (1-0). Az első harmad krónikájához tartozik, hogy a hazaiak kanadai légiósa, Judd Blackwater megsérült, miután az arcát eltalálta a korong, és nem tudta folytatni a mérkőzést.Fotó: Csíkszeredai Sportklub

A második harmad sok hibával tarkított, csapkodó játékot hozott. A csapatok megosztoztak a gólokon, mindkét alakulat egy-egy alkalommal talált be. A hazai előnyt Becze Tihamér duplázta meg (2-0), Vesutkin azonban fordulásból válaszolt, így maradt az egy gólos csíki vezetés a második szünetre.

A harmadik húsz perc elején Wishart újra kettőre növelte a Sportklub előnyét (3-1). Ezután egy érdekes szabálynak köszönhetően fura eseménysornak lehettünk tanúi. A Vasas játékosa, Páterka életerős lövését követően nem látszott egyértelműen, hogy a kapuvasról, vagy a kapuból pattant-e ki a korong. A játékvezetők jelezték, hogy vissza fogják nézni az esetet. Azonban a játék folytatódott és a következő támadásból gólt szerzett a Sportklub. A találatot követő játékmegszakítás után a bírók visszajátszották a kérdéses jelenetet és úgy döntöttek: érvényes gólt szerzett a Vasas. Így 4-1 helyett 3-2-re alakult az eredmény, hiszen Maylan találatát nem adták meg. Két perccel a vége előtt jött az újabb csavar, Vesutkin kiegyenlítette az állást (3-3).

A hosszabbítás perceibenfolytatódott az intenzív, ám pontatlan hoki, újabb gólt egyik alakulat sem szerzett. Következtek a büntetőlövések, amiben a hazaiak bizonyultak jobbnak, a győztes rávezetés Fodor Csanád nevéhez fűződik (4-3).

Edzői értékelések
Ladányi Balázs, vezetőedző, Opten Vasas: Többször is közel álltunk már a Csíkszereda ellen a pontszerzéshez, ez ma este össze is jött, mondhatni beérett egy hosszú folyamat. Úgy láttam, sikerült felvennünk a meccs ritmusát az első perctől. A két csapat közti különbséget játékerőben minimalizálni tudtuk, mezőnyben pedig végig harcban voltunk. Bár egy kis szerencsével több pontot is gyűjthettünk volna, elégedett vagyok minden játékos küzdeni akarásával, a kapusunk pedig nagyszerű napot fogott ki.
Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: A jégkorongban nem léteznek könnyű meccsek. Fiatal, harcos csapattal találkoztunk ma, akik hatvan percig kitartottak és hajtottak, egy percig sem adták fel. Egyetlen csapatot sem lehet leírni a tabella alapján, bárki bárkit legyőzhet. Örülök, hogy Arnold (szerk. megj. László Arnold) magabiztos maradt a büntetőlövéseknél, így mi vittük el a több pontot. Nem akadunk le egy ilyen győzelemnél, megyünk tovább a saját céljaink felé.

A felek csütörtökön újra összecsapnak Csíkszeredában

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub – Budapesti Opten Vasas HC 4–3 – büntetőlövésekkel (1–0, 1–1, 1–2, 0–0, 1–0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Tousignant (6.p.), Becze (25.p.), Wishart (44.p.) és Fodor (65.p.), ill. Vesutkin (25. és 59.p.), Páterka (48.p.)
Kapuralövések száma: 35–30
Büntetőpercek: 6, ill. 2 perc

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?