Jégkorong: magabiztos brassói siker a Titánok ellen

Háromgólos győzelmet aratott a Brassói Corona jégkorongcsapata a Fehérvári Titánok elleni, Győrben rendezett találkozón az Erste Liga hétfői játéknapján.

Ellentétes előjelekkel készültek a csapatok a hétfői összecsapásra. Míg a Titánok bravúrgyőzelmet arattak a Debrecen ellen, addig a Corona ötgólos vereséget szenvedett az FTC-től.

Nem indult nagy tempóban a mérkőzés, egy páros kiállításra kellett várni, hogy némileg felpörögjenek a játékosok. A hazaiak éltek a kevés lehetőségeik egyikével, és Luusuaniemi távoli lövésével előnyhöz jutottak a 14. percben. Nem tartott sokáig a pályaválasztó öröme, a Brassó bő négy percet követően Klempa góljával válaszolt, így döntetlennel mentek az első szünetre a felek.

A második játékrész több fehérvári emberelőnyt, ám egyetlen brassói gólt hozott. Tranca a harmad vége előtt három perccel, emberhátrányos góllal vezetéshez juttatta a sárga-kékeket.

Nem változott a játék képe a záró húsz percben sem. A játékrész elején Klempa kétgólosra növelte az előnyt. A Titánok mentek előre becsülettel, ám nem tudtak élni a helyzetekkel, újabb gólt ismét a brassóiak szereztek. Valchar emberelőnyben volt eredményes az 50. percben. A végjátékban kettős emberelőnybe kerültek a Titánok, ám nem tudtak közelebb zárkózni ellenfelükhöz (maradt az 1–4).

A helyzeteivel jobban gazdálkodó erdélyiek továbbra is dobogóközelben tanyáznak a liga táblázatán, vesztett pontok tekintetében pedig ők a legjobbak. A két csapat kedden újra összecsap Győrben. A játéknap másik mérkőzésén a MAC 5–2 arányban bizonyult jobbnak a Vasas csapatánál.

Így látták az edzők:
Zsók Levente (Brassó): „Nem volt egy egyszerű mérkőzés, a Fradi-kudarc után talpra kellett állni. A rengeteg kiállítás nem segített, a védekezésünk kitűnő volt, az emberelőny jól működött, melós három pont. Gratulálok a fiúknak! Ugyanúgy nem lesz könnyű a holnapi meccs, fiatal, dinamikus jól korcsolyázó csapat, de állínk elébe, és győzelemre számítunk.”
Kasper Vuorinen (Fehérvári Titánok): „Az öt–öt elleni játékunk rendben volt ma, a speciális játék döntött a vendégek javára. Teljesen más lett volna a mérkőzés vége, ha az első harmadban be tudunk találni előnyben, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Sokat beszélgetünk arról, hogy a nehezebb mérkőzéshelyzeteket miképp kell kezelnünk, a keddi mérkőzés előtt ebben előre kell lépnünk, és ki kell használnunk a helyzeteinket.” 

(Címlapfotó: Fehérvári Titánok | Hoffmann Kristóf)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?