Erste Liga: kiütéses Sportklub győzelem Dunaújvárosban

A jégkorong Erste Liga sereghajtójához, a Dunaújvárosi Acélbikákhoz látogatott szerdán a Csíkszeredai Sportklub és aratott sima győzelmet. A székelyföldiek nyolcgólos sikeréből Yellow Horn három találattal vette ki a részét.

Negyedik mérkőzéséhez érkezett a csíkszeredai csapat második szezonbeli magyarországi kiruccanása. Az erőltetett menet eddig meg sem kottyant a kék-fehéreknek, három győzelemmel a tarsolyukban érkeztek Dunaújvárosba. És ha már ott voltak, nem hagytak kétséget afelől, hogy mielőbb szeretnének feljebb kapaszkodni a tabellán: már az első harmadban háromgólos előnyt dolgoztak ki. Yellow Horn kétszer, Salló egyszer volt eredményes.

A második játékrész sem hozott fordulatot, viszont újabb három csíki gólt igen. Yellow Horn újabb találatával mesterhármasig jutott, rajta kívül Blackwater és Wishart iratkoztak fel az eredményjelzőre. A záró felvonásban a székelyföldiek további három találattal terhelték meg a meccset végigvédő Bacashihua hálóját, Taratukhin, Láday és Farkas Tamás növelték kilencgólosra az előnyt. Szamankov hibátlan mérlegét végül Turcotte rontotta el az utolsó előtti percben.

Így látták az edzők:
Borbás Gergely, másodedző (DAB): A mai mérkőzésen az ellenfél a játék minden elemében jobb volt nálunk, amiért jár a gratuláció neki!
Jason Morgan, vezetőedző (SK Csíkszereda): Természetesen nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Samankov remek munkát végzett a kapuban, szerettem volna, ha kapott gól nélkül hozza le a meccset, de egy kontrát végül kihasználtak a hazaiak. Mind a négy sorunk jól játszott, Yellow Horn három góllal, több assziszttal zárt, az ő sora támadásban ma kiválóan teljesített. Remélem, hogy át tudjuk menteni ezt a formát a MAC elleni mérkőzéseinkre is.

A különbség ebben a szezonban rekordnak számít az Erste Ligában, a Sportklub pedig önbizalommal telve, négy  diadallal a háta mögött vághat neki a MAC elleni pénteki és szombati kétmeccses párharcnak.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Dunaújvárosi Acélbikák–Csíkszeredai Sportklub 1–9 (0–3, 0–3, 1–3)
Dunaújváros zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Turcotte (59.p.), ill. Yellow Horn (9., 14. és 40.p.), Salló (14.p.), Blackwater (22.p.), Wishart (23.p.), Taratukhin (43.p.), Láday (47.p.) és Farkas (53.p.)
Kapura lövések száma: 23–63
Büntetőpercek: 45, ill. 31 perc

(Címlapfotó: Dunaújvárosi Acélbikák)

Kapcsolódók

Kimaradt?