Erste Liga: hatodik magyarországi mérkőzését is megnyerte a Sportklub

Fotó: MAC HKB ÚjbudaA Csíkszeredai Sportklub a pénteki hosszabbításos sikere után szombaton magabiztosabban győzött a Tüskecsarnokban a MAC HKB vendégeként a jégkorong Erste Ligában.

A házigazda budapesti alakulat edzői stábja a pénteki mérkőzéshez három helyen változtatott: ezúttal Farkas Roland állt a kapuban, a harmadik támadósorban Ádám helyett Strenk játszott, valamint hetedik hátvédnek Tornyai helyett Csollákot nevezték. A Csíkszeredai Sportklub légiósai egy nappal korábban játszó légiósai közül Wishart pihent, helyette Tousignant szerepelt, továbbá Sándor Zoltán is lehetőséget kapott.

Ez a mérkőzés is egy korai góllal indult, ám most nem a hazaiak, hanem a vendégek lőtték azt: Blackwater a 38. másodpercben értékesítette a ziccerét. Hat perccel később egyenlítettek az újbudaiak, Terbócs egy keresztpassz utáni kapáslövésére nem érhetett át Szamankov. Nem állt sokáig döntetlenre a meccs, 12 másodpercre rá Fodor egy pontos lövéssel újra vezetéshez juttatta a csíkiakat. 

A második harmad elején kimaradt egy áthúzódó MAC HKB-fór, majd a kiegészülés után nem sokkal Becze korongot szerzett a saját kék vonalánál, egy az egyben vezethette Farkasra a korongot, kapuvasas gólt lőtt. A második harmad folytatásában jól védekezett a Sportklub.

A 48. percben Combs egy kipattanóból belőtte a 4. csíki gólt, majd Fodor tört be sikeresen Farkas kapuja elé. A meccs hajrájában Nagy Krisztián háromgólosra csökkentette a differenciát egy Szamankov-védést követően.

A Sportklub 5-2-re nyert, sorozatban hatodik magyarországi mérkőzésén is győzelemnek örülhetett, a hetedik sikerükért kedden lépnek jégre az FTC-Telekom ellen. A MAC HKB Újbuda hétfőn az Opten Vasas HC-t fogadja.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?