Erste Liga: győztek a székelyföldi csapatok

Fotó: Csíkszeredai SportklubMindkét székelyföldi alakulat győzni tudott hazai pályán a jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján. A Csíkszeredai Sportklub nagy pofon után állt fel és bizonyult jobbnak a MAC HKB Újbuda csapatánál, a Gyergyói HK pedig a Debreceni EAC gárdáját múlta felül.

SC Csíkszereda–MAC HKB Újbuda 5-2

A Sportklub játékosai előtt adott volt a feladat: javítaniuk kellett a Vasas elleni meglepőnek mondható pontvesztések után. A mérkőzést megelőzően a Sportklub-szurkolók egy csoportja motiváló videóval igyekezett erőt adni a kék-fehéreknek. Talán a mérkőzés előtt az öltözőben levetített kisfilmnek is köszönhető, hogy harcosan kezdtek a hazaiak, akik a 19. percre kétgólos előny építettek fel, előbb Papp, majd a nagy formában levő Becze volt eredményes. A második játékrész feléhez közeledve Kuljash háromra növelte a különbséget, ám erre már a MAC-nak is volt válasza, Garát talált be. Mindkét találat emberelőnyös helyzetben született. A záró harmad gyors gólváltással indult, Kreisz hozta fel egy gólra a magyarországiakat, ám Fodor Csanád révén hamar válaszolni tudtak a csíkiak. A végén a vendégek kapuslehozatala nem jött be, Becze üres kapuba lőtt góllal állította be a végeredményt.

Edzői értékelések:
Jason Morgan, Sportklub Csíkszereda: Hatalmas erőket mozgósítottak a srácok, hiszen ez volt három nap alatt a harmadik meccsünk. Ez igazából engem is meglepett, minden érdem őket dicséri. Bár az ellenfélnek volt válasza a góljainkra, karaktert mutatott a csapat, és küzdöttek egymásért a fiúk. Nagyon jó első harmadot hoztunk le, aztán jött az emberelőnyös gólváltás, a harmadikban pedig befejeztük azt, amit elkezdtünk. Nem mellékes, hogy László Arnold is fantasztikusan védett.
Kangyal Balázs, MAC-HKB Újbuda: Bár az eredmény nem ezt tükrözi, de igazi ki-ki meccs volt. Közel voltunk a Csíkszeredához, talán még az otthoni hosszabbításos meccsünkön sem voltunk ennyire a nyomukban. Ennyi helyzetünk egyszer sem volt ellenük, de most nem sáfárkodtunk jól velük. Ahogy csapatként működtünk, ahogy hajtottunk hatvan percen keresztül, az büszkséggel tölt el, elégedett vagyok a srácokkal. Nyilván néhol a tapasztalat hiányáról is beszélhetünk, de az ilyen meccsektől leszünk jobb csapat a rájátszásra.

Gyergyói HK–DEAC 3-2

A jkb.hu beszámolója szerint óvatos, pontatlan játékkal indult a találkozó, a nyitó húsz perc nem hozott gólt, csak 2-2 kisbüntetést. A második felvonás elején emberelőnybe kerültek a gyergyóiak, amit Koskiranta pontos kapáslövésével kihasználtak. A meccs felénél Szűcs megindult a saját kék vonalától, majd szólója végén egyenlített. A 32. percben gyors gólváltás történt: előbb Elekes egy kipattanóból újra vezetéshez juttatta a GYHK-t, majd 17 másodpercre rá Novotny egalizált. A középső játékrész végén kapuvasat lőttek a debreceniek. A harmadik harmad izgalmas játékot hozott. A 48. percben Troncinsky lövőhelyzetbe hozta magát, sikerrel próbálkozott, újra a hazaiaknál volt az előny. A végjátékban emberelőnybe került a DEAC, de David Musial nem hozta le a kapusát. Később már nem tudta, ugyanis Izacky kiállításával véget ért a fór. Mindkét csapat vasárnap lép jégre legközelebb: a GYHK az Opten Vasas HC-t fogadja, a DEAC a Sportklubhoz utazik.Fotó: Gyergyói HK

Kapcsolódók

Kimaradt?