Erste Liga: bombameglepetés Csíkszeredában

Fotó: Csíkszeredai SportklubMozgalmas játéknapon vannak túl a jégkorong Erste Liga csapatai. Mindhárom erdélyi alakulat hazai pályán lépett jégre csütörtökön. Míg a Brassó és a Gyergyói HK győztesen hagyhatta el a pályát, a Csíkszeredai Sportklub nagy meglepetésre két gólos vereséget szenvedett a Vasas együttesétől.

Csíkszeredai Sportklub – Opten Vasas HC 3-5

A Vasas fiatal, ambiciózus csapata már szerdán megmutatta oroszlánkörmeit, csütörtökön pedig mindenki számára egyértelművé tette, hogy az előző napi pontszerzése nem a véletlen műve volt. A némileg felforgatott összeállításban pályára lépő csíkszeredaiak még alig vették fel a mérkőzés ritmusát, máris háromgólos hátrányban találták magukat a 12. percben. A budapesi piros-kékek góljait Vesutkin, Szalma és Bödök szerezték.

A második játékrész kezdetén sem változott gyökeresen a játék képe, ám a Csíkszereda az első helyzetéből betalált. Az élete első Erste Ligás találatát szerző Ilyés Tamás mellett a Sportklubban csütörtökön debütáló két fiatal, Róth és Antal is feliratkozott a pontszerzők közé, tőlük érkezett a gólpassz. A szépítést követően Loginov és Maylan révén hamar berámolt még kettőt a csíki csapat, a 35. percben 3-3 állt az eredményjelzőn. Nem sokáig. A rendkívül harcos Vasasnak mindössze 9 másodpercre volt szüksége, hogy újra magához ragadja a vezetést, ezúttal Czakó volt eredményes. Négy perccel később Odnoga nyugtatta csapatát újabb góllal, így kétgólos vendégvezetéssel futottak neki a záróharmadra a felek. Becze zárkóztatta egy gólra a Sportklubot, ám ennél nem tudtak közelebb kerülni a hazaiak. A kapuslehozatal sem segített, Szalma üres kapus góljával pedig végleg eldöntötte a meccset. A hazaiak legfeljebb fiataljaik jó debütálásának örülhettek, sok idejük azonban nincs búslakodni, pénteken a liga jelenlegi negyedik helyezettje, a MAC HKB Újbuda érkezik a Vákár Lajos Műjégpályára.

Gyergyói HK–MAC HKB Újbuda 2-1

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, alig két és fél perc telt el, amikor Pance előnyhöz juttatta a piros-fehéreket. A MAC küzdött az egyenlítésért és a 15. percben kihasználta első emberelőnyét, Nagy Krisztián gyömöszölte be a játékszert Cooke kapujába. A második játékrész kevésbé szólt a szép hokiról. Sok volt az indulat a pályán. Egy kemény ütközést követően a hazaiak kapitánya, Koskiranta megsérült és nem tudta folytatni a játékot. A záró húsz percben a hazaiak álltak közelebb a gólszerzéshez, ami emberelőnyben össze is jött nekik, St. Amant használta ki a létszámfölényt. A hazaiak sikeresen kivédekeztek egy kettős emberhátrányt is, és a MAC kapulehozatala sem hozott eredményt. A GYHK pénteken a DEAC-ot fogadja, a MAC pedig Csíkszeredába látogat.Fotó: Gyergyói HK

Brassói Corona – Debreceni EAC 3-1

Kiegyenlített küzdelmet hozott a mérkőzés első harmada. A vezetést a vendégek szerezték meg: a 7. percben Bogesic talált be. A második játékrészre nagyon motiváltan jöttek ki a hazaiak, az emberhátrányaik kivédekezése után 10 perc alatt három gól szereztek. Előbb Tranca találatával egyenlítették ki az állást, majd Molnár Zsombor és Klempa is betalált. A játékrész vége valóságos kiállítás-cunamit hozott, ám újabb gól már nem esett. A befejező játékrész nem hozott fordulatot, a Brassó megőrizte kétgólos előnyét és a MAC gyergyói vereségének köszönhetően feljött a bajnoki táblázat második helyére. A Corona a folytatásban szombaton fogadja a Vasas együttesét, a DEAC pénteken Gyergyószentmiklóson folytatja erdélyi túráját.

A játéknap budapesti rangadóján az FTC-Telekom hosszabbításban győzött az UTE ellen, a zöld-fehérek győzelmi sorozata immár kilenc mérkőzést számlál. A másik magyarországi mérkőzésen a Fehérvári Titánok 5-2 arányban bizonyultak jobbnak a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában.

(Borítókép: Csíkszeredai Sportklub)

Kapcsolódók

Kimaradt?