Erste Liga: otthon tartották a pontokat a székelyföldi csapatok

A Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK is győzni tudott hazai pályán a jégkorong Erste Liga szerdai játéknapján. A magyarországi vendégcsapatok mindkét helyszínen nagy csatára késztették a házigazdákat.

Csíkszeredai Sportklub–Fehérvári Titánok 3-1

Lendületesen kezdett a székesfehérvári farmcsapat (a Fehérvári Titánok az osztrák bajnokságban játszó Fehérvár AV19 kötelékébe tartozik, szerk.megj.) a Vákár Lajos Műjégpályán. Többet próbálkoztak a vendégek, számos helyzetük volt, ám nem tudtak túljárni az ismét jól védő László Arnold eszén. A hazaiak kevésbé voltak veszélyesek a mérkőzés első szakaszában. A gól nélküli első harmad után feljavult a Csíkszereda játéka, egyértelmű fölényben játszottak a kék-fehérek a középső periódusban. A jobb játék eredményességgel is párosult: Fodor Csanád kétszer is betalált. A Sportklub 10-ese élete talán legjobb formájában játszik és 15 gólnál tart a szezonban.Fotó: Csíkszeredai Sportklub

A kétgólos előny talán túlságosan is megnyugtatta a csíkiakat, a harmadik harmadban ismét veszélyesebb volt a vendégcsapat. A Titánok próbálkozásai az 51. Percben értek góllá, amikor Rétfalvi egy gólra csökkentette a különbséget. A végén megpróbálkoztak az egyenlítéssel a fehérváriak, ám kapusuk levitele nem hozott eredményt, sőt, egy korongszerzés után Becze lezárta a meccset. A két csapat csütörtökön 17 órától újra összecsap Csíkszeredában.

Hozó Levente másodedző, Csíkszeredai Sportklub: Számítottunk rá, hogy nem fogja könnyen megadni magát az ellenfelünk, hiszen az utolsó lehetőségeikbe kapaszkodnak, hogy elérjék a rájátszást. Szoros meccs volt végig, oda-vissza rengeteg helyzet kimaradt, de örülünk, hogy mi hagytuk el nyertesként a pályát. Azon vagyunk, hogy rotálni tudjuk a fiúkat az erőltetett menet miatt, ma szerencsére több sérültünk is vissza tudott térni, így négy teljes sorral állhattunk ki.
Kasper Vuorinen vezetőedző, Fehérvári Titánok: Remek iramban kezdtük a mérkőzést, az első húsz percünk meglepően jól sikerült, ezt ki is emeltem a fiúknak. Az első emberelőnyünket követően ugyan nehézkessé vált a játékunk, ami nem megengedett egy ilyen kaliberű csapat ellen, de a továbbiakban is jól játszottunk. A kapu előterében nem voltunk elég pontosak, a befejezések nem jöttek össze. Holnap agresszívebben kell támadnunk a kapujukat, keményebbek és gyorsabbak kell legyünk, továbbá meg kell próbálnunk föléjük kerekedni.

Gyergyói HK–UTE 2–1

A jkb.hu beszámolója szerit a nyitó harmadban a hazaiak támadtak sokkal többet, viszont nem tudtak betalálni Duscheknek. A második felvonásban már aktívabb volt az UTE, a 36. percben egy emberelőnyt gólra váltott: a korongjáratás végén Sotlar lőtt takarásból, Cooke nem láthatta a korongot. A harmadik felvonás elején a Gyergyói HK kettős emberelőnyben is támadhatott az egyenlítésért, ami végül az 53. percben emberhátrányban, egy 2 az 1 elleni megugrás végén jött összre Basaraba révén. Három percre rá már vezetett a GYHK, Ferencz Csibi fordított. Az UTE a végén időt kért és lehozta a kapusát, hiába. A Gyergyói HK szombaton a Titánokat fogadja, míg az UTE csütörtökön Brassóban lép jégre.

A játéknap harmadik mérkőzésén a Debreceni EAC a Ferencváros vendégeként győzött 4-0-ra, megszakítva ezzel a zöld-fehérek 10 meccses győzelmi sorozatát.

(Borítókép: Gyergyói HK)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?