Erste Liga: tovább menetel a Sportklub és a Brassó

Fotó: Csíkszeredai SportklubKét könnyed győzelmet hozott a jégkorong Erste Liga csütörtöki játéknapja a pályára lépő erdélyi csapatok számára. A Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona egyaránt hét gólt ütve győzte le aktuális ellenfelét.

Csíkszeredai Sportklub – Titánok 7-3

Ezúttal egészen más arcát mutatta a vendéglátó csíki csapat, mint az egy nappal korábban lejátszott találkozón. Lendületesen kezdték a mérkőzést Jason Morgan tanítványai, ami gólokban is megmutatkozott. Az 5. percben már kettővel mentek a székelyföldiek: Farkas passzából Yellow Horn szerzett vezetést, majd Becze talált be. A játékrész vége előtt Blackwater növelte háromra a különbséget.

A második húsz perc kiegyenlített játékot és egy-egy találatot hozott. A 7. percben Luusuaniemi szépített, ám a harmad vége ismét a Sportklubé volt, Becze második góljával verték vissza a vendégek további felzárkózási kísérleteit. A záró játékrész számtalan kiállítást és öt gólt hozott. Căsăneanu találatára Dézsi válaszolt, majd Kuljash közlijére Reiter kontrázott, a végeredményt Blackwater passzából Yellow Horn állította be.

A mérkőzésen szerzett két góljának köszönhetően Becze Tihamér átvette a vezetést az Erste Liga kanadai táblázatán, csapata pedig felkapaszkodott a bajnoki tabella harmadik helyére. Szombaton és vasárnap az UTE ellen folytatja szereplését a Sportklub.

Edzői értékelések
Jason Morgan vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub
: Apró változásokat eszközöltünk a sorokban. Ellenfelünk harcias fiatalokból álló csapat, amely rengeteget korcsolyázott és nyomást gyakorolt ránk. Ma rengeteg speciális helyzetű játék volt oda-vissza, kevésbé intenzív mérkőzésre számítottam, de néha az erőteljes fizikai játék elragadja a játékosokat, ezt nehéz uralni. Több tűz volt ma este a fiúkban, de összességében örülök, mert önbizalmat szereztünk a hétvégi, UTE elleni meccsekre.
Kasper Vuorinen vezetőedző, Titánok: Az eredmény miatt csalódott vagyok, a Csíkszereda sokkal jobb volt ma este, mint tegnap. Nehéz ellenük játszani, sokszor az egész játékfelületet ők uralják. Ma nem sikerült hatvan percig megismételni az egy nappal korábbi teljesítményünket. Ilyen játékkal egy erős csapat ellen kevés esélyed marad. A jó pillanatainkban kétszer is hibáztunk, amelyekből aztán gólokat kaptunk.

Brassó – UTE 7-1

A kék-sárgák már a 7. percben vezetést szereztek, McFadden révén előnyben, majd az egyre ponterősebb bekk másodszor is beköszönt egyenlő létszám mellett – olvashatjuk a jkb.hu beszámolójában.

Az UTE-nak még a szünet előtt sikerült közelebb kerülnie Phil Kiss révén, 2-1. A második játékrész elején egy perc alatt kettőt vágott a Corona, Fowlie és Gliga volt eredményes, 4-1. Az újabb gólra a 37. percig kellett várni, ismét McFadden iratkozott fel a táblára, 5-1, egyrészt ez már a harmadik emberfóros találata volt a Brassónak, másrészt a kanadai bekk másodszor jutott mesterhármasig az aktuális Erste Liga-évadban.Fotó: Brassói Corona

A hazaiak folytatták a rohanást, alig 18 másodperc múltán Tranca lőtte a hatodikat, ekkor Duschek Dávid helyére Márkus Levente érkezett az újpesti kapuba. A fiatal hálóőrt másfél perc elteltével avatta fel ugyancsak Tranca, aki az elmúlt hetekben csapata második legeredményesebb hokisa lett Radim Valchar mögött. Az utolsó játékrész ezek után szelídebb hokit hozott, további gólok nem születtek, maradt a 7-1. A Brassó kiütéses sikerével 3 ponttal közelebb került a listavezetőhöz, és a következő alkalommal a Titánokat fogadja.

Érdekesség, hogy a játéknap harmadik mérkőzésén a hazai pályán játszó Dunaújvárosi Acélbikák szintén hét gólt ütve győzte le az Opten Vasas HC gárdáját, a végeredmény 7-3 lett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?