banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Erste Liga: Hosszabbításban nyert a Sportklub, a gyergyóiak kikaptak a Ferencvárostól

A három erdélyi csapat közül a címvédő brassóiaknak sikerült legjobban a jégkorongliga pénteki napja, két góllal győzték le budapesti ellenfelüket.

Mindhárom erdélyi csapat pályára lépett az Erste Liga 3. fordulójában, közülük kettő hazai pályán, egy pedig idegenben játszott.

Bár a szezon első mérkőzésének számító Szuperkupa-döntőt elvesztette, a Brassói Corona azóta zsinórban szállítja a jó eredményeket, magabiztos játékkal nyerve mérkőzéseit. Nem volt ez másként péntek este sem. A szervezett védekezés a Budapest Jégkorong Akadémia elleni meccsen is érvényesült, az első két harmadot kapott találat nélkül hozták le a brassóiak, kicsivel több mint negyven percnyi játék után pedig háromgólos előnyre tettek szert. Ezt követően a fővárosiak felzárkóztak ugyan 3-2-re, Borysenko viszont a végéhez közeledve eldöntötte a találkozót.

Fotó: Erste Liga

Izgalmasan alakult a Csíkszeredai Sportklub hazai mérkőzése a Diósgyőr ellen. Kevin Constantine csapata 2–0-s előnyt épített ki az első harmadban, amit a folytatásban ledolgoztak a miskolciak. Hosszabbítás döntött tehát a találkozó kimeneteléről, amelyet Fredrig Forsberg gólja döntött el, így a székelyföldiek első pontjaikat szerezték meg a bajnokságban.

Nehéz mérkőzésre számíthatott a Gyergyói Hoki Klub is, amely a brassóiak elleni vereséggel kezdte az Erste Liga-szezont, második meccsén pedig a Ferencváros vendége volt. Nem is sikerült számukra jól a találkozó. Haranghy góljára ugyan Vinczének még volt válasza, utána már csak a budapestiek találtak kapuba, 5–1-es győzelmet aratva.

Erste Liga, pénteki eredmények

  • Brassói Corona–Budapest Jégkorong Akadémia 4–2
  • Csíkszeredai Sportklub–DVTK 2–2, hosszabbítás után 3–2
  • Újpest–Dunaújvárosi Acélbikák 2–1
  • DEAC–Fehérvári Hoki Akadémia 6–2
  • Ferencváros–Gyergyói HK 5–1
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?