Jégkorong: Brassói és csíkszeredai győzelemmel rajtolt a bajnokság, Gyergyóban nyertek az Ágyúsok

Hátrányból fordított a Steaua ellen a Csíkszeredai Sportklub a bajnoki nyitányon. A Gyergyói Hoki Klub fiatal kerettel állt ki a szezon első mérkőzésére, hét góllal kikapott háromszéki ellenfelétől.

Véget ért a nyári szünet a romániai jégkorongban, kicsivel az Erste liga rajtja előtt a hazai bajnokság kezdődött el három pénteki mérkőzéssel. A késő délutáni találkozók közül egyedül a Csíkszeredai Sportklub és a Steaua Bukarest egymás elleni találkozója alakult szorosan. A hét egyik legfontosabb bejelentése volt, hogy az amerikai Kevin Constantine vezetőedzőként tért vissza a székelyföldi klub kispadjára, péntek délután pedig Péter Róbertet is bejelentették, aki a másodedző szerepét fogja betölteni.

Fotó: a Csíkszeredai Sportklub Facebook oldala

Bár a Sportklub megszerezte a vezetést a bukarestiek ellen Rokaly Szilárd góljával, fordítani tudott a Steaua, a székelyföldieknek pedig oda kellett tenniük magukat, hogy visszavegyék a kezdeményezést. Ez végül sikerült nekik, 3–2-re megnyerték meccset.

A Gyergyói Hoki Klub fiatal csapattal állt ki a Háromszéki Ágyúsok elleni mérkőzésre, az Erste Ligás keret ugyanis éppen a szlovákiai Nagytapolcsányban játszotta utolsó felkészülési meccsét. Ennek fényében nem meglepő, hogy az otthon maradt fiatalok nem tudták győzelemmel indítani a román bajnokságot a kézdivásárhelyiek ellen. Az Ágyúsok nagy különbséggel, 7–0-ra győztek Gyergyóban, jól kezdve ezzel azt az idényt, amelyben előre szeretnének lépni tavalyi teljesítményükhöz képest.

Fotó: a Háromszéki Ágyúsok Facebook oldala

Kiütéses győzelmet aratott a címvédői Brassói Corona is, amely már az első harmadban öt gólt lőtt a Sportul Studențesc kapujába, a folytatásban pedig igazán nagy különbségű előnyt épített fel. Végül a legkisebb izgalom nélkül, 17–1-re nyerték meg a mérkőzést. Ahogyan az lenni szokott, a bajnokság első fordulójából nem lehet semmilyen hosszútávú következtetést levonni, azon kívül, hogy a Sportul csapata valószínűleg idén sem fog jelentős eredményt elérni a bajnokságban.

Román bajnokság, 1. forduló
Brassói Corona – Sportul Studențesc 17–1
Csíkszeredai Sportklub – Steaua Bukarest 3–2
Gyergyói Hoki Klub – Háromszéki Ágyúsok 0–7

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?