Markus Juurikkala lett a Gyergyói HK új vezetőedzője

Markus Juurikkala lett a jégkorong Erste Ligában elődöntős Gyergyói HK vezetőedzője, akinek munkáját másodedzőként Szaller Márk segíti.

A székely klub hétfőn jelentette be a 36 éves finn edző érkezését. Juurikkala az előző idényben az UTE csapatát irányította, a negyeddöntőben éppen a Gyergyó ejtette ki a lila-fehéreket, ezek után pedig nem hosszabítottak vele szerződést. Előzőleg hazájában és Svájcban dolgozott utánpótlásedzőként több csapatnál is, majd 2018-tól az Alpesi Ligában érdekelt Bergenzerwald edzője volt.Markus Juurikkala | Fotó: Facebook/Gyergyói HK

“Markusnak egy kész csapatot kell átvennie, aminek megvannak a nehézségei és előnyei is. Egy olyan edzőt kerestünk, aki ismeri a ligát, ismeri a csapatot is. Három-négy név is felmerült és számos egyeztetés, személyes beszélgetések után rá esett a választás” - mondja róla Szilassy Zoltán, a korábbi vezetőedző, aki egy hete a GYHK sportigazgatója. Elárulta: a kapcsolatot akkor vették fel vele, miután továbbjutottak az UTE ellen, a megállapodás előtt pedig informálódtak róla. “Ő egy fiatal, szorgos, sokat videózó, sokat elemző, gondolkodó edző, aki öt évet is dolgozott légiós edzőként egy csapatnál, azaz szeret építkezni, nem pedig ugrálni egyik helyről a másikra” – idézi Szilassy Zoltánt az MTI.

A 28 éves Szaller a Ferencváros, majd a Budapest JA utánpótlásában dolgozott.

“A céljaink nem változtak. Topcsapat vagyunk, és most is a tetejét célozzuk meg, újra meg akarjuk nyerni az Erste Ligát. Ez természetesen nyomást is jelent az új edzői stábra és a játékosokra is, de ezt édes teherként kell megélni. Az első cél mindig az, hogy bejussunk a rájátszásba, de addig is most egy hosszú alapozás következik, majd egy hosszú, folyamatos fejlesztés, hogy aztán készen álljunk a legnagyobb kihívásra” - mutatott rá Szilassy.

Kapcsolódók

Kimaradt?