banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

A Corona „elvitte” a Sportklub legjobbját

David Levin, az Erste Liga egyik legtechnikásabb jégkorongozója a Brassói Coronához igazolt – jelentette be közösségi oldalán a barcasági klub.

A 24 éves hokis az elmúlt idényben a Csíkszeredai Sportklub játékosa volt, 49 Erste Liga-meccs során összesen 78 pontot gyűjtött, a sorozat legjobb csatárává választották. Az országos bajnokságban 19 összecsapáson korcsolyázott ki a jégre, 47 pontot ütött.

Az izraeli-kanadai kettős állampolgárságú csatár az Erste Liga-címvédő Corona közösségi oldalán azt mondta, hogy fontosnak tartja, hogy a Cenk-alatti együttesnek népes szurkolótábora van. „Azért döntöttem, hogy Brassóba jövök, mert olyan csapatban akarok játszani, amelyik mindent elkövet annak érdekében, hogy bajnokságot nyerjen. Ezt az elmúlt idényben megmutatták, amikor mindhárom címet elhódították. Tényleg úgy gondolom, hogy bármely játékos szívesen játszana egy ilyen klubnál” – fogalmazott.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub/Facebook

A Corona a napokban leszerződtette a brit hátvédet, Sam Jonest, a kanadai csatár, Cédric Desruisseaux-t, ugyanakkor az ugyancsak csatárposzton szerepelő ex-Sportklubos, orosz-román kettős állampolgárságú Jevgenyij Szkacskov is a román bajnok Erste Liga-címvédőnél folytatja.

Az Erste Liga 2024–2025-ös idénye szeptember 13-án épp Corona–Sportklub rangadóval rajtol majd, ugyanakkor a Gyergyói HK is Brassóban indítja majd a szezont. A bajnokság honlapja alapján a február 12-ig tartó alapszakasz ebben az idényben 36 mérkőzésből áll majd – minden csapat kétszer otthon, kétszer idegenben játszik egymással –, és február 12-én zárul. A rájátszást március 9-én kezdik. Középszakasz és rájátszás-kvalifikáció ezúttal sem lesz, a playoffban az első nyolc helyezett folytathatja, az utolsó kettő számára pedig véget ér a szezon. Az Erste Liga rájátszásában a párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak. Az elődöntő március 25-én kezdődhet, a finálé első meccsét pedig április 8-án rendezik. Ha szükség van hetedik meccsre, annak április 19. az időpontja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?