Egyre sikeresebbek az FK Csíkszereda alközpontjaként működő szilágysági FK Kraszna játékosai

Múlt hétvégén gálaünnepséggel zárta a 2021–2022-es idényt az FK Csíkszereda alközpontjaként működő szilágysági FK Kraszna. Két éve alakult a futball klub, a hat korcsoportban összesen már több mint 170 gyerek játszik.

„Két éve a nulláról kezdtünk, az első évben közel száz gyerek került hozzánk, és elértük, hogy egyre többen csatlakoznak a csapatunkhoz. Sikeres szezont zártunk, két 2008-as születésű játékos, Balla Áron Szilágyperecsenből és Bekő Kristóf Zilahról augusztusban már az FK Csíkszeredánál kezd, valamint az új szezontól a Marosvásárhelyi SE csapatot erősíti a 2007-es születésű krasznai Végh Erik és Chirila Emanuel Máronból. A 2022-es év játékosa Bekő Kristóf lett – ismertette Stanciu Rudolf, az FK Kraszna elnöke.

Sarmaságon is nyitnak egy alközpontot, Krasznán műfüves pálya épül

Augusztus 1–7. között Krasznán tartja edzőtáborát az FK Csíkszereda országos bajnok és kupagyőztes U19-es csapata, majd az egy hónapos szünet után a szezon augusztus 8-án kezdődik. Stanciu Rudolf elmondta, a nagy érdeklődés és a megnövekedett igény miatt Sarmaságon nyitnak egy krasznai alközpontot, ahol hetente kétszer edzéseket tartanak. Augusztus 10-én toborzó lesz a településen, várják a focikedvelő sarmasági és a környékbeli magyar óvodásokat, kisiskolásokat, általános iskolásokat, hogy csatlakozzanak a csapathoz.

A krasznai futball klub a helyi önkormányzattól megkapta az egykori barompiac területét, ahova 110X70 méteres műfüves pályát építenek 400 férőhelyes lelátóval, kivilágítással.Emanuel Chirila, Bekő Kristóf, Balla Áron és Végh Erik | Fotó: FK Kraszna

A múlt szombati gálán a helyi sportpálya lelátója megtelt, a felállított színpadon fellépett a budapesti labdazsönglőr, Nabil Hamza és Végh Benedek, a játékosok táncműsorral, zenével szórakoztatták a közönséget, és minden fiatal focista éremmel térhetett haza. A nagyszabású rendezvény konfettiesővel zárult.

Az FK Kraszna elnöke megköszönte a helyi önkormányzat, a Székelyföld Labdarugó Akadémia és a magánszemélyek, cégek támogatását, kiemelve, továbbra is nagy szeretettel várják a futballozni vágyó fiatalokat az FK Krasznához.

Végh Erik Ottniel, a Marosvásárhelyi SE csapat új játékosa elmondta, 2019-ben kezdte pályafutását a krasznai klubnál. „Nagyon sok boldog emlék fűz ehhez a három évhez. Sok focitorna, meccs, kirándulás, edzés. Köszönettel tartozom az edzőknek, akik tanítottak, és felkészítettek a próbákra, a vezetőségnek, hogy segítettek, és mindent megtettek, hogy magasabb fokozatra léphessek. Az FK Kraszna erős klub, kívánom, hogy sok gyerek csatlakozzon hozzá, és a jövőben minél többen bejuthassanak az FK Csíkszereda Akadémiára. Mindenekfelett köszönöm a Jóistennek, hogy megáldott ezzel a tehetséggel” – nyilatkozta a fiatal pályakezdő focista.

Balla Áron, aki a nyár végén az FK Csíkszeredánál kezd, kiemelte, örül, hogy annak idején az FK Krasznát választotta. Az elmúlt években jól összekovácsolódott a klub, egyre többen lettek, és számos sikert értek el a csapattal a különböző tornákon. Reméli, a jövőben is sikeres lesz a csapat, és jómaga pedig helyt áll az akadémián, de sosem feledi, honnan indult.

Fotó: FK Kraszna

„Az FK Kraszna nélkül nem sikerült volna elérnem ezt a hatalmas mérföldkövet. Köszönöm a támogatást és a biztatást a vezetőségtől, a családomtól és barátaimtól. Szinte másfél éve, amikor az FK Krasznához csatlakoztam, nem gondoltam, hogy 14 évesen a Csíkszeredai Labdarúgó Akadémián folytathatom „pályafutásom”. Viszont erre a másfél évre, amit az FK Kraszna csapatánál tölthettem, mindig emlékezni fogok: a csapattársaimra, edzőimre és a többi felejthetetlen élményre, amiket átéltem. Nagyon fog hiányozni ez a csapat, azonban tovább kell lépnek, és az akadémiára kell összpontosítanom. Boldog vagyok, hogy az FK Csíkszereda játékosa lehetek, és arra fogok törekedni, hogy ezt a csapatot erősítsem” – mondta Bekő Kristóf Dániel

A mároni Chirilă Emanuel Denis is lelkesen beszélt a futball klubról, annak vezetőjéről, Stanciu Rudolfról. Mint mesélte, a foci iránti szeretete azzal az örömmel kezdődött, amikor csapattársaival játszva lőtte az első gólokat, amikor rájött, hogy a futball többet jelent számára egy játéknál. Voltak örömteli pillanatok, mérkőzések, amelyeken érezni lehetett a győzelem ízét, vagy épp a vereség keserűségét, de folytatta. Külön megköszönte Petru Ardelean edzőnek a támogatást, a bizalmat, aki arra bátorította, hogy kövesse álmait.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?