Tömegjelenetek és paprikaspray az FK Csíkszereda U16-os csapatának mérkőzésén

Jászvásáron lépett pályára és aratott kétgólos győzelmet az FK Csíkszereda U16-os utánpótláscsapata az Elit Liga első csoportjában. A találkozó azonban nem a játékról, hanem leginkább a rettenetes minőségű pályáról, a gyenge játékvezetésről és a mérkőzés után a vendégeket az öltözőben váró csípős „meglepetésről” maradt emlékezetes.

Az FK Csíkszereda U16-os utánpótláscsapata Jászvásáron (Iași) lépett pályára az Elit Liga nyolcadik fordulójában szombaton. A feszült hangulatú találkozó végén elszabadultak az indulatok, a játékvezető két piros lapot is kiosztott egy dulakodás után – számolt be az fkcsikszereda.ro. A vendégeket a lefújás után kellemetlen meglepetés fogadta, az öltözőjüket ugyanis ismeretlenek paprikasray-vel fújták tele. A csíki fiatalok nem is tudtak átöltözni és lezuhanyozni, a felszereléseiket is csak hosszas várakozás után tudták kihozni – olvashattuk a történésekről.

Az eseményeket a csapat vezetőedzője, Benkó Tihamér foglalta össze  a csapat hivatalos honlapján. Mint a szakember elmondta: rossz talajú, műfüves pályán játszották le a mérkőzést, amelyen sok részen csak a beton látszott.

„A meccsre jellemző volt a gyenge játékvezetés, sok durvaság, 5 perccel a lefújás előtt elszabadultak az indulatok, tömegjelenet alakult ki, aminek a végén mindkét csapatból egy-egy játékos piros lapot kapott. A ráadás első perceiben újabb gólt szereztünk, ezzel lezárva egy olyan mérkőzést, amely nem a jó futballról marad emlékezetes. Nem akarok elmenni szó nélkül amellett, hogy a meccs után a gyerekek nem tudtak lezuhanyozni, illetve használni az öltözőt, mert ismeretlenek telefújták azt paprikaspray-vel. Egy kis idő után is csak annyira tudtunk bemenni, hogy kiszedjük a cuccainkat” – elevenítette fel a történteket Benkó Tihamér.

A történeti hűség kedvéért íme a mérkőzés jegyzőkönyve:

U16-os Elit Liga, Első csoport, 8. forduló:
LPS Iași – FK Csíkszereda 1–3 (1–1)
Gólszerzők: Bogles (40.), illetve László (16.), Ilie (68.), Lázár (80+3)
Kiállítva: Todirascu (75.), illetve Csíki (75.)
Sárga lap: Lupu (52.), Tincu (72.), illetve Ilie (71.)
LPS Iași: Rusu – Romanosev (Tincu 28.), Schiopu, Spiridon (Gherasim 71.), Lupu, Bogles, Pintilie (Munteanu 51.), Sovga (Mastaleru 71.), Voion, Matei (Rumega 28.), Todirascu
FK Csíkszereda: Csíki – Kusztos (Gábor 64.), Balázs, Ureche, Mezei, Marosi, Iordache, Jakab, Lázár, László (Trinfa 58., Török 77.), Ilie

(Borítókép: FK Csíkszereda)

Kapcsolódók

Kimaradt?