FRISSÍTVE – EL: Hajrágóllal jutott főtáblára az FCSB, szétlövéssel nyert a Fradi

Az Európa Liga főtábláján szerepelhet idén az FCSB labdarúgócsapata, miután 2-1-es összesítettel legyőzte a LASK együttesét a selejtezők playoff-körében.

A román bajnok az ausztriai 1-1-es döntetlen után csütörtök este fogadta a linzi ellenfelet, de több ígéretes helyzetet is kihagyott.

Már hosszabbításra hangolódott mindenki, amikor a 93. percben Darius Olaru eldöntötte a továbbjutást, góljával az FCSB 1-0-ra nyert és készülődhet az új, ligarendszerben rendezendő főtáblás küzdelemre a második legrangosabb klubtornán.

A Ferencváros ugyancsak döntetlen után várta a csütörtök esti visszavágót a bosnyák Borac Banja Luka ellen, de az FCSB ellentétben a második mérkőzését idegenben játszotta. A hazai 0-0 után a visszavágón sem esett gól a rendes játékidőben, a hosszabbításban aztán a hazaiak Grahovac révén vezetéshez jutottak. A 111. percben Varga Barnabás büntetőt értékesítve mentette szétlövésre a meccset, a tizenegyes rúgásokban pedig a magyar bajnok jeleskedett, amelyik így továbbjutott a főtáblára.

Az EL-sorsolás pénteken, romániai idő szerint 14 órakor lesz Monacóban. A mezőnyt négy kalapban emelték ki, mindegyik csapat kap majd mindegyik kalapból két-két ellenfelet. Néggyel otthon, néggyel pedig idegenben játszik majd a nyolcfordulós alapszakasz során. Az első nyolc közvetlenül a nyolcaddöntőbe jut, a 9-24. helyezettek pedig oda-visszavágós párharcban küzdhetnek meg a 16 közé jutásért, míg az utolsó 12 együttes kiesik. A döntő május 21-én lesz a bilbaói San Mamés Stadionban.

Az Európa Liga főtáblájának kiemelése:

1. kalap: AS Roma (olasz), Manchester United (angol), FC Porto (portugál), Ajax Amszterdam (holland), Glasgow Rangers (skót), Eintracht Frankfurt (német), SS Lazio (olasz), Tottenham Hotspur (angol), Slavia Prága (cseh).

2. kalap: Real Sociedad (spanyol), AZ Alkmaar (holland), Braga (portugál), Olimpiakosz (görög), Olympique Lyon (francia), PAOK (görög), Fenerbahce (török), Makkabi Tel-Aviv (izraeli), Ferencváros.

3. kalap: Qarabag (azeri), Galatasaray (török), Bodö/Glimt (norvég), Viktoria Plzen (cseh), Union Saint-Gilloise (belga), Dinamo Kijev (ukrán), Ludogorec (bolgár), Midtjylland (dán), Malmö FF (svéd).

4. kalap: Athletic Bilbao (spanyol), Hoffenheim (német), Nice (francia), RSC Anderlecht (belga), Twente (holland), Besiktas (török), FCSB, RFS (lett), Elfsborg (svéd).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?