FRISSÍTVE – KL: Kiesett a Kolozsvári CFR, a magyarországi együttesek is búcsúztak

Hiába nyerte meg párharca hazai mérkőzését, a ciprusi visszavágót követően búcsúzott a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata a nemzetközi porondon.

Dan Petrescu edző legénysége egy héttel ezelőtt még emberhátrányban nyerte meg a Konferencia Liga playoff-körének első meccsét a Páfosz alakulata ellen, ezért bizakodva utazott el a csütörtök esti visszavágóra.

Csakhogy idegenben semmi sem jött össze a fellegváriaknak: már az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek, házigazdáik három percen belül Jaja és Goldar révén voltak eredményesek, hogy után a szünetet követően Tankovic büntetőt értékesítve „adja meg a kegyelemdöfést”.

A Páfosz 3-0-ás hazai győzelme azt jelenti, hogy 3-1-es összesítettel jutott a főtáblára, míg a CFR számára véget ért a nemzetközi szereplés.

Fotó: Páfosz FC/archív felvétel

A selejtezőkben érdekelt romániai együttesek közül a Craiovai Universitatea és a Vajdahunyadi Corvinul már korábban kiestek. A magyarországi csapatok közül csütörtökön a Paks is búcsúzott. A magyar kupagyőztes idegenbeli 2-2-es döntetlenje után hazai környezetben 3-0-ra bukta el a cseh Mlada Boleslav elleni visszavágót.

A Puskás Akadémia csak 22 órakor kezdett hazai pályán a Fiorentina ellen. Emlékezetes, hogy Olaszországban 3-3-as döntetlent ért el egy héttel ezelőtt. A hazai pályán rendezett visszavágón is döntetlennel zárult a rendes játékidő, Nagy Zsolt az utolsó percben egyenlített 1-1-re. A hosszabbításban kettős emberelőnyben játszott a Puskás Akadémia, de végül szétlövések döntöttek, Szolnoki Roland kísérletét pedig kivédte David de Gea kapus, így a firenzeiek jutottak a főtáblára.

Az MTI beszámolója alapján a főtábla párosításait pénteken, romániai idő szerint 15.30 órakor sorsolják. A 36 csapatot hat kalapban emelték ki, mindegyikük mindegyik kalapból majd egy ellenfelet a hatfordulós alapszakaszra. Hárommal idegenben, hárommal otthon küzdenek meg. Az első nyolc közvetlenül a nyolcaddöntőbe jut, a 9-24. helyezettek pedig oda-visszavágós párharcban küzdhetnek meg a 16 közé jutásért, míg az utolsó 12 együttes kiesik. A döntőt május 28-án, a lengyelországi Wroclawban rendezik.

Az Konferencia Liga főtáblájának kiemelése:

1. kalap: Chelsea (angol), FC Koppenhága (dán), Gent (belga), Fiorentina (olasz), LASK (osztrák), Real Betis (spanyol).

2. kalap: Basaksehir (török), Molde (norvég), Legia Varsó (lengyel), Heidenheim (német), Djurgarden (svéd), APOEL (ciprusi).

3. kalap: Rapid Wien (osztrák), Omonia (ciprusi), HJK Helsinki (finn), Guimaraes (portugál), Asztana (kazah), Olimpija Ljubljana (szlovén).

4. kalap: Cercle Brugge (belga), Shamrock Rovers (ír), The New Saints (walesi), Lugano (svájci), Hearts (skót), Mlada Boleslav (cseh).

5. kalap: Petrocub (moldovai), St. Gallen (svájci), Panathinaikosz (görög), Topolya SC (szerb), Borac Banja Luka (bosnyák), Jagiellonia Bialystok (lengyel).

6. kalap: Celje (szlovén), Larne (északír), Dinamo Minszk (fehérorosz), Páfosz (ciprusi), Vikingur Reykjavík (izlandi), Noah (örmény).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?