Hősként ünnepelték a veterán kapust a maratoni büntetőpárbajt követően

Drámai büntetőpárbajban jutott tovább csütörtök este az Ajax Amszterdam labdarúgócsapata a Panathinaikosz elleni Európa Liga-selejtezőből, a szétlövések több mint 25 percen át tartottak.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által szervezett klubtornákon rekordnak számító 34 tizenegyesre volt szükség ahhoz, hogy a holland együttes 13-12-re nyerjen és a playoff-körbe jusson.

Fotó: Ajax.nl/képernyőmentés

Az Ajax 1-0-ra nyerte a párharc görögországi első felvonását, de a hazai visszavágón Tete 89. percben lőtt góljával kiegyenlítette az összesítettet. Az Ajax hosszabbításban szerzett találatát a VAR érvénytelenítette, így következett a maratoni büntetőpárbaj, amely során Remko Pasveer lett az amszterdamiak hőse. A 40 éves, veterán kapus öt büntetőt védett ki, miközben saját maga sikeresen értékesítette a tizenegyest.

Az Ajax továbbjutását érő találatot Anton Gaaei szerezte meg.

Az amszterdami együttes a folytatásban a Bajnokok Ligájából kieső lengyel Jagiellinia Bialystok gárdájával játszik az EL-playoff-ban, míg a Panathinaikosz a francia Lens csapatával találkozik a Konferencia Liga főtáblájááért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?