Bihardiószeg és Gyergyószentmiklós is feljutott a Liga 3-ba

Történelmi pillanat – üzente Facebook-oldalán Mados Attila, Bihardiószeg polgármestere, miután a község futballcsapatának sikerült feljutnia a Liga 3-ba. Nem is akármilyen eredménnyel: az osztályozó hazai 5-0-s sikere után idegenben 4-0-ra verték a Máramaros megyei Lévárdfalva (Recea) alakulatát.

A diószegiek feljutása azt jelenti, hogy a következő idényében is lesz három Bihar megyei csapat a harmadosztályú bajnokságban, hiszen miközben a Bihar FC feljutott a Liga 2-be, a Szentandrási Crișul és a Félixfürdői Lotus továbbra is a Liga 3-as pontvadászatban szerepel majd.

Fotó: a CS Bihardiószeg Facebook-oldala

A 21 Liga 3-ba jutott együttes között van Gyergyószentmiklós alakulata is: a VSK hosszú évek sikertelen próbálkozása után most a Szeben megyei Resinár (Rășinari) alakulatát ejtette ki az osztályozón 2-1-es összesítettel.

Az erdélyi alakulatok közül feljutott még a Szatmár megyei Avasfelsőfalu (Negrești-Oaș), az Aradi Viitorul, a Temes megyei Ság, a Maros megyei Radnót (Iernuț), a Kolozs megyei Szamosújvárnémeti (Mintiu Gherlii) és a Fehér megyei Balázsfalva (Blaj) csapata is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?