Feljutást céloz a Szatmárnémeti Olimpia

Megkezdte a felkészülést a következő szezonra a Szatmárnémeti Olimpia VSK, hétfőn tartották az első edzést és sajtótájékoztatón beszélt a klubvezetés a 2023–2024-es szezon céljairól.

Jó ideje a román foci harmadik vonalában vitézkedik a Szatmárnémeti Olimpia VSK csapata, bár a nevet ebben a formában csak nemrég viseli. Az elmúlt szezonban nem volt egyértelműen kijelentve célként az eggyel magasabb ligába lépés, most viszont nem kerülgetik a forró kását a csapatnál.

Fotó: A szerző felvétele

Muresán István, a Szatmárnémeti Városi Sportklub elnöke hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be: az alapszakaszban a play-offba jutás, ott az első vagy a második hely megszerzése a cél, az osztályozón pedig természetesen a győzelem. „Erős ellenfeleink lesznek idén is, a zilahi és a nagyváradi csapat kemény dió lesz, és bár a nagybányaiak azt mondták, csak ifikkel játszanak majd, mi mindenre fel vagyunk készülve” – magyarázta Muresán.

Florin Fabian technikai igazgató optimistán áll az új szezonhoz és a kitűzött célhoz. Mint fogalmazott, a csapatot az átigazolási időszakban olyan játékosokkal erősítették, akik magasabb szinten is bizonyítottak már. Ők csatlakoznak a javarészt szatmári játékosokból álló maghoz.

„A keretünk most 23 tagú, még vannak folyamatban tárgyalások, melyek után 25 fősre duzzadhat. Változott a vezetőedző személye is, az egykori kiváló játékosunk, Cosmin Iuhas most új vízióval kezd dolgozni a fiúkkal. Ma már megtartottuk az első edzést, a hangulat jó, a szezon végén pedig ünnepelni szeretnénk” – mondta.

Fotó: A szerző felvétele

Kihívás – mint minden más csapatban is – hogy a következő szezonban két 19 éves és egy 18 éves játékosnak folyamatosan pályán kell lennie. Az Olimpia VSK esetében jobb hátvédként, középpályásként és kapusként vetnek be fiatalokat, „duplázott szereposztással”, azaz minden posztra legalább két fiatal játékos van a keretben.

„Hét hét van az első bajnoki meccsünkig, addig hét felkészülési meccset játszanánk, egy időre pedig itthon vonulnánk edzőtáborba” – mondta Iuhas.

A csapat új szerzeményei a Temesvári ASU Politól érkező kapus, Denis Moldovan, a Voluntari-i Olimpiától érkező jobbszélső, Apai Raul. Újak hátvéd poszton a Nagybányai Minaurtól érkező Răzvan Lazăr és a Csíkszereda FK-tól érkező Vereguț Daniel. Bal oldali hátvéd lesz a Temesvárról érkező Oanea Cătălin. A középpályát erősíti majd a Ripensiától érkező Vidrășan Raul és a nagybányáról érkező Chinde Viorel, gólokat pedig a támadósorba Sepsiszentgyörgyről érkező Veress Zsombortól és a zilahiról érkező Șter Adriantól vár a szakvezetés.

Fotó: A szerző felvétele

Muresan István a Maszol kérdésére elmondta: az Olimpia - Daniel Prodan Stadion lelátójának egy részét lezárják, elválasztó kerítéseket helyeznek el. A befogadóképesség így 5 ezer fős lesz, a helyek nagy részén székek várják majd a drukkereket. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?