Két Olimpia is képviseli Szatmárnémetit a Liga 3 következő szezonjában

A Román Labdarúgó Szövetség Végrehajtó bizottsága június 27-én ülésezett és a tagság egyöntetűen  elfogadta a Szatmárnémeti VSK nevének változtatását Szatmárnémeti Olimpia VSK elnevezésre. A VSK vezetősége tavaly ősszel kérvényezte a Sportminisztériumtól a Szatmárnémeti Olimpia VSK elnevezésre vonatkozó váltást.

Fotó: Facebook/Szatmárnémeti Olimpia VSKSzatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub elnevezéssel indul tehát a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata a Liga 3 2023–2024-es idényében. Ez pedig azért is érdekes, mert ezek szerint két szatmári csapat is lesz a harmadik ligában és mindkettő az Olimpia nevet viseli.

A néhány évvel ezelőtt, az akkori Olimpia felnőtt labdarúgócsapat megszűnését követően, 2018-ban a sárga-kék drukkerek létrehoztak egy csapatot Szatmárnémeti Olimpia néven, amely a hétvégi osztályozó mérkőzést követően most feljutott a harmadik ligába.

A drukkerek meglehetősen heves indulatokkal fogadták a felvetést, hogy a VSK felveszi az Olimpia nevet, perre is mentek, ám információink szerint első fokon a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által működtetett VSK megnyerte a pert.

Az Olimpia név egyébként az olimpiai mozgalomra is hivatkozva nem levédhető. A per és a két Olimpia közötti „csata”  igazi tétje a szatmári foci múltja, azaz melyik csapat büszkélkedhet majd a sárga-kék színekkel és az elmúlt évtizedekben elért eredményekkel.

A Szatmárnémeti VSK Olimpiája egyébként a harmadik helyen zárta a harmadik liga bajnokságot, a rájátszásba pedig a második helyről jutottak be. Bár a csapat kijelentett célja a felsőházi rájátszásba való szereplés volt, sokan bíztak a román foci második vonalába való feljutásban. Úgy tűnik, ennek a célkitűzésnek a megvalósítása már a következő idényre tolódik.

Kapcsolódók

Kimaradt?