Gólnélküli döntetlen Csíkszeredában, a Dinamo maradt a Superligában

Nem történt meglepetés az FK Csíkszereda és a Dinamo közötti osztályozó visszavágóján. Bár sokkal veszélyesebben játszott Ilyés Róbert csapata, a fővárosiak megőrizték az első meccsen szerzett előnyüket, bent maradva ezáltal az elsőosztályban.

Bukarestben elszenvedett kétgólos vereségük után nehéz helyzetben várták a visszavágót a székelyföldiek, helyzetük viszont nem tűnt teljesen reménytelennek jó játék esetén hazai pályán. A mérkőzés miatt rengeteg Dinamo szurkoló érkezett, a Román Csendőrség adatai szerint a stadionban és az utcákon összesen közel 1200-an voltak jelen a fővárosiak.

Feszülten kezdődött a mérkőzés, a játékvezető már a hatodik percben kiosztott egy piros lapot a csíkszeredai kispadnak, érezhetően felfokozott állapotban léptek pályára a csapatok.

A 13. percben néhány pillanatra megörült a hazai közönség, Dzsebari ugyanis távolról óriási bombát ragasztott a bal felső sarokba, a lövést viszont leshelyzet előzte meg, a gól nem volt érvényes. Nem sokkal utána kis időre félbeszakadt a játék, mert a Dinamo egyik szurkolója kizuhant a nézőtérről, mentővel kellett elszállítani.

A játék újraindulása után addig jól játszó Dzsebari az első fél óra végéhez közeledve megsérült, emiatt el kellett hagynia a pályát, kiesése nagy veszteség volt a csíkszeredai csapatnak. Bár kezdetben lendületesnek tűntek Ilyés Róbert csapatának támadásai, az idő elteltével nem tudtak helyzeteket kialakítani.

Mezőnyben uralta a helyzetet a Dinamo, de egyáltalán nem játszott támadó felfogásban, látványosan tartani akarta az otthon megszerzett előnyt. A félidő végén viszont váratlanul komoly gólszerzési esély adódott a csíkiak előtt, a labda kicsivel csorgott a kapu mellé.

Óriási csíki helyzettel kezdődött a második félidő ős, Makrai beadása picivel a kapu elé érkező Babati mögé érkezett, aki így nem tudta hálóba juttatni a labdát. Néhány perccel később a bukarestiek kapusának kellett védenie, az FK növelni tudta a nyomást a kapu előtt.

Csűrős távoli lökése már majdnem becsapta Golubovicsot, viszont ismét hárítani tudott. A csíkszeredaiak igazán jól játszottak a második félidőben, de az idő továbbra is fogyott a gólszerzésre. A Dinamo továbbra is tartotta magát taktikájához, kapura szinte egyáltalán nem voltak veszélyesek.

A végéhez közeledve fáradni kezdett a csíki csapat is, Ilyés Róbert cserék tekintetében minden friss erőt bevetett, de a nyomás enyhült a bukaresti kapun. Nem született végül gól a mérkőzésen, ezzel tisztes helytállásuk ellenére nem tudták kiharcolni a feljutást a csíkszeredaiak, a Dinamo maradhat a Superligában.

FK Csíkszereda – Dinamo 0–0

Városi Stadion, Csíkszereda

Vezette: Horațiu Feșnic

Sárga lapok: Kelemen D. (6.), Babati B. (82.) illetve D. Pavicsics (29.), A. Bani (66.)

(Videó forrása: Vlaicu Lajos/ Hargita Népe)
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?