banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Az UEFA elismerte: tizenegyest ért volna Cucurella kezezése az Eb-negyeddöntőben

A vesztes félnek ez már bizonyosan nem jelent vigaszt, de az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bírói testülete hétfőn elismerte, hogy Anthony Taylor hibázott az idei Európa-bajnokságon, a spanyol–német negyeddöntő alkalmával.

Nem is akármilyen hibát követett el: nem adott meg egy büntetőt a házigazda németeknek, amikor a 106. percben Musiala kapura tartó lövése Marc Cucurella kezéről váltott irányt. Noha a kezezés egyértelmű volt, a sípmester úgy ítélte meg, hogy nem volt szándékosság a spanyol hátvéd mozdulatában, a VAR pedig nem vizsgálta az ügyet. Emlékezetes, hogy a Németország–Spanyolország találkozó rendes játékideje 1-1-el zárult, majd az azóta már Európa-bajnokká vált spanyolok a hosszabbításban Mikel Merino 119. percben szerzett góljával nyerték meg a 2-1-re meccset.

Fotó: a spanyol labdarúgó-válogatott hivatalos Facebook-oldala

A News.ro beszámolója alapján az UEFA bírói testületének elnöke, Roberto Rosetti hétfőn azt mondta, hogy az új szabályok szerint Cucurella karja nem volt kellően közel a testéhez, Taylornak ezért büntetőt kellett volna ítélnie. A hibát ugyanakkor nem csak kizárólag az angol játékvezetőnek tulajdonítják, hanem a videóbírónak is, amiért nem jelezte a tévedést.

Az UEFA ugyanakkor még nyáron, a torna idején azt mondta, hogy Taylor helyes döntést hozott, mert Cucurella keze nem volt természetellenes helyzetben, az Eb alatt tartott eligazítás során azt tanították, hogy az ilyen esetet nem kell tizenegyessel szankcionálni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?