banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Kiütötték a spanyolok a házigazda németeket, elsőként jutottak be az elődöntőbe

Bár a spanyol válogatott közel állt ahhoz, hogy a rendes játékidőben megnyerje a negyeddöntőt Németország ellen, Wirtz egyenlíteni tudott. Végül mégis a spanyolok örülhettek, a hosszabbítás végén Merino fejese döntötte el a továbbjutást.

Az Európa-bajnokság eddig legjobban várt meccsével kezdődtek meg a negyeddöntők küzdelmei pénteken este. Egymással mérkőzött meg a végső győzelemre is nagy esélyesnek tartott német és spanyol csapat.

Már az első percben eltalálták a kaput a spanyolok, egy szép, gyors kombináció után Pedri lőtt laposan Neuer ölébe. Ez volt a fiatal játékos egyetlen próbálkozása a találkozón, ugyanis korán sérülést szenvedett és le kellett cserélnie őt a szövetségi kapitánynak.

A kemény belépők és az azokat követő ápolások hamar elkezdték tördelni a játék ritmusát. Rüdiger szabálytalansága után szabadrúgással próbálkozhattak a spanyolok,  a tizenhat éves,  a tornán eddig remek teljesítményt nyújtó Yamal viszont a  kapu mellé lőtt.

A németek az első húsz percben néhány lendületes támadást leszámítva egyáltalán nem jelentettek veszélyt a spanyol kapura, először Havertznek sikerült kisebb feladatot adni Unai Simonnak, akinek védenie kellett közeli fejest.

Nem alakultak ki nagy helyzetek az első fél órában, utána a németek részéről másodszor is Havertz próbálkozott, nem lett eredményesebb, mint első alkalommal. Túloldalon a csereként beállt Olmo tesztelte a német kapust, aki szintén hárítani tudott.

Gólnélküli döntetlennel zárták az első félidőt a csapatok. Bár az erősebb szabálytalanságokon és a párharcokon érződött a mérkőzés képe, támadásban egyik csapat sem mutatott igazán sokat a szünetig.

A második játékrész a meccs addigi legnagyobb helyzetével kezdődött, Morata közvetlen közelről tüzelt a német kapu fölé, így egyelőre elkerülték a gólt a házigazdák. Néhány perc múlva viszont megtört a jég, Yamal passzát követően Olmo okos, jól helyezett lövéssel talált a jobb alsó sarokba.

Hátrányba kerülésük után támadásba lendültek a németek, érződött is a változás a játékukon, de nem tudtak gyorsan válaszolni ellenfelük találatára. A. negyed órával a vége előtt változatlanul 1–0  állt az eredményjelzőn a spanyolok javára, a házigazdák játékosai pedig egyre feszültebbnek tűntek, gyakoribbé váltak a sárgák.

A 77. percben voltak először közel az egyenlítéshez a németek, Füllkrug estében is jól találta el a labdát, ami a kapufáról pattant ki. Kicsivel később komoly hibát követett el a spanyolok kapusa, Unai Simón, a német labdaszerzés után üresen maradt a kapu, Florian Wirtz viszont távolról fölé ívelte a labdát, ebből sem született gól.

Másodszor már nem hibázott a német játékos, hosszú támadássorozatot követően, közelről, a kapufáról bepattanó lövéssel talált a hálóba. 1–1-re végződött ezzel a rendes játékidő, jöhetett a hosszabbítás.

Ismét szorossá vált a ráadásban a mérkőzés képe, mindkét csapat próbálkozott megszerezni második gólját, de a térfélcsere előtt egyiknek sem sikerült. Idővel egyre többen gyűjtöttek be sárga lapot a mérkőzésen, ami egyes játékosoknál azt jelentette, továbbjutás esetén biztosan ki kell hagyniuk az elődöntőt.Feszült jelenettel az utolsó negyed óra.

Musiala erős lövése ugyanis Cucurella kezéről vágódott le, de az angol játékvezető nem ítélt tizenegyest. A 117. percben Füllkrug állt közel a győztes gólhoz, fejesét viszont szépen védte Unai Simón, meccsben tartva ezzel a spanyolokat.

Végül ők tudták eldönteni a meccset, a csereként beálló Miker Merino jó ütemben ugrott fel a középre érkező beadásra és a kapuba fejelte a labdát, ezzel gyakorlatilag eldöntve a meccset és a továbbjutás kérdését.  Carvajalt a végén második sárgája miatt kiállította a játékvezető, de a németek már nem tudtak egyenlíteni

Németország – Spanyolország 11 (0–0), hosszabbítás után 1–2

MHP Aréna, Stuttgart

Vezette: Anthony Taylor (Anglia)

Gólszerzők: Florian Wirtz (89.), illetve Dani Olmo (51.), Mikel Merino (119.)

Sárga lapok: A. Rüdiger (13.), D.Raum (28.), R. Andrich (57.), T. Kroos (67.), M. Mittelstädt (73.), N. Schlotterbeck (89.), F. Wirtz (94.), D. Undav (113.) illetve Le Normand (29.), F. Torres (74.), U. Simon (82.), D. Carvajal (100., 120+5.)), Rodri (110.), A. Morata (120.), F. Ruiz (120.)

Piros lap: Dani Carvajal (120+6.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?