Hosszúra nyúlt első félidő után őrölték fel a németek a dánokat, bejutottak a legjobb nyolc közé

Videós vizsgálat után kapott tizenegyessel szerezte meg a vezetést a német válogatott Dánia ellen, végül 2–0-ra nyerte meg a második nyolcaddöntőt. A mérkőzést vihar és jégeső miatt kellett félbeszakítani az első félidőben, ez viszont nem törte meg hosszútávon a meccs lendületét.

Az olaszok kiesése után a házigazda németek meccsével folytatódott Dortmundban az Európa-bajnokság. Nagelsmann csapata gond nélkül, hét ponttal ment tovább a csoportból, ezzel szemben a dánok három döntetlent játszva jutottak be a nyolcaddöntőbe.

Úgy tűnt, gyorsan megszerezhetik a vezetést a németek, Schlotterbeck talált a kapuba, gólját viszont a VAR événytelenítette. Nemsokára nagyot kellett védenie a dánok kapusának, Kasper Schmeichelnek, akinek sok dolga volt a mérkőzés elején. Igyekeztek nyomás alatt tartani ellenfelük kapuját a németek, de nem tudtak korán előnybe kerülni.

Az első húsz perc után ki tudtak bontakozni játékban a dánok is, több akciót is vezettek egymás után, befejezéseikkel viszont nem sikerült a kaput eltalálniuk. A 31. percben a tizenhatos vonalához közel kaptak szabadrúgást, Eriksen viszont ígéretes helyzetből a sorfalba lőtte a labdát.

Egy adott ponton nagy vihar tört ki a stadion felett, ezért Michael Oliver játékvezető félbeszakította a játékot. A villámlást jégeső kísérte, így húsz perces szünet után folytatódhatott a meccs. Harcosan tértek vissza a szünetről a németek, ismét munkát adva a dán kapusnak, aki közelről tudta kivédeni Havertz fejesét.

Ismét nem sikerült a házigazdáknak megszerezniük a vezető gólt, védekezésben pedig hibáztak, helyzetbe hozva Hojlundot, aki az oldalhálóba lőtte a labdát. Utána jóval nagyobb helyzet is adódott a dánok előtt, egy szép ellentámadást követően Neuer tudott védeni.

A megszakítás miatt hosszúra nyúlt első félidő után gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok. Eseménydús játékot hozott a második játékrész eleje is.

Egy dán akció után nem tudott tisztázni a német védelem, Andersen talált a kapuba, viszont ezt a gólt is les miatt érvénytelenítette a videóbíró. Néhány perccel később szintén videós vizsgálat után jártak rosszul az északiak, Oliver kezezés miatt tizenegyest ítélt a németeknek. A büntetőt Kai Havertz gurította be a bal alsóba, ezzel megszerezte a vezetést a házigazda.

A gólszerző nem sokkal első találata után óriási helyzetet hagyott ki. Bár saját magának teremtette meg a lehetőséget, finom emelése a kapu mellett csorgott el. Bár a dánok igyekeztek reagálni a németek vezetésére, végül nem tudták megakadályozni a második gólt.

Egy újabb kontra után Jamal Musiala lépett ki nagy helyzetben, amelyet magabiztosan értékesített, megszerezve ezzel harmadik gólját az Eb-n. 2–0-s hátrányból már nem volt esélye a dánoknak visszajönni, helyzetek sem adódtak előttük erre.

A német válogatott összességében jó játékkal jutott túl a nyolcaddöntőn, a legjobb nyolc között pedig a Spanyolország – Georgia meccs győztesével játszik.

Németország – Dánia 2–0 (0–0)

Signal Iduna Park, Dortmund

Vezette: Michael Oliver (Anglia)

Gólszerzők: Kai Havertz (53.), Jamal Musiala (68.)

Sárga lapok: Julian Nagelsmann (59., szövetségi kapitány),  K.Hjulmand (41., szövetségi kapitány), A. Bah (57.), J. Maehle (60.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?