banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Fordulatos mérkőzésen verték meg az osztrákok a hollandokat, megnyerték csoportjukat

Nagy meglepetésre Ausztria végzett a D csoport élén, miután 3–2-re győzött Hollandia ellen, a franciák pedig döntetlent játszottak a lengyelekkel.

A D csoport záró küzdelmeivel kezdődött meg a németországi Európa-bajnokság keddi játéknapja. Azt már a forduló előtt tudni lehetett, hogy a lengyeleknek győzelem esetén sincs már matematikai esélyük továbbjutni a négyesből, a másik három csapat közül viszont mindegyiknek lehetősége volt megnyerni.

Öngóllal kezdődött az osztrák-holland mérkőzés Berlinben, Malen szerencsétlen mozdulattal juttatta saját kapujába a labdát, előnyhöz juttatva ezzel Ausztriát. Nem ébredt fel az első félidőben az esélyesebbnek tartott holland csapat, nem is tudott igazán nagy nyomást helyezni ellenfele kapujára.

Mivel a szünetben a franciák gólnélküli döntetlenre álltak a lengyelek ellen, az osztrákok virtuálisan a csoport első helyén álltak.

Teljesen más felfogásban álltak ki a második játékrészre a hollandok, villámgyorsan egyenlíteni tudtak Gakpo révén. Nem akartak megállni egy szerzett gólnál, a következő percekben növelték a nyomást az osztrák kapu előtt.

A történtekkel egyidőben a francia-lengyel meccsen Dembele büntetőt harcolt ki, Mbappé pedig magabiztosan értékesítette, így megszerezte vezetést csapatának. Ennél az állásnál már a franciák álltak csoportgyőzelemre.

Berlinben a szünet utáni jó holland játék ellenére az osztrákok ismét előnybe kerültek Romano Schmid góljával, de tartogatott még fordulatokat a mérkőzés. Memphis Depay a 78. percben ismét egyenlített. Bár találatát először kezezés miatt érvénytelenítette a játékvezető, a VAR vizsgálata után viszont megadta.

Ismét volt válaszuk az osztrákoknak a bekapott gólra, egy jó passzt követően Sabitzer fejezte be az akciót, 3–2-re alakítva az állást. Eközben Dortmundban Lewandowski büntetőből egyenlített a franciák ellen, mindkét helyen izgalmas hajrára lehetett számítani.

Bár a hollandok igyekeztek harmadszor is visszajönni a meccsbe, ez viszont már nem sikerült nekik. Az osztrákok összeszedett játékot mutatva megnyerték a D csoportot, ugyanis a franciák sem tudtak újabb gólt szerezni. Griezmannék lengyelek elleni döntetlenjükkel a négyes második helyén végeztek, a hollandok pedig négy szerzett pontjukkal harmadikként is továbbmentek.

Franciaország–Lengyelország 1–1 (0–0)

Signal Iduna Park, Dortmund

Gólszerzők: Kylian Mbappé (56.), illetve Robert Lewandowski (79.)

 

Hollandia–Ausztria 2–3 (0–1)

Olympiastadion, Berlin

Gólszerzők: Cody Gakpo (47.), Memphis Depay (75.), illetve Donyell Malen (öngól, 6.), Romano Schmid (59.), Marcel Sabitzer (80.)

A D csoport végeredménye: 

1. Ausztria (továbbjutott) 3 2 0 1 6-4 6
2. Franciaország (továbbjutott) 3 1 2 0 2-1 5
3. Hollandia (továbbjutott) 3 1 1 1 4-4 4
4. Lengyelország 3 0 1 2 3-6 1

 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?