banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Aláírták a szerződéseket, épülhetnek a stadionok és a műjégpálya

Több mint egymilliárd lej összértékű sportberuházásokra vonatkozó finanszírozási szerződéseket írtak alá hétfőn a fővárosban: immár hivatalosan is zöld jelzést kapott a konstancai Gheorghe Hagi stadion, a pitești-i Nicolae Dobrin stadion és a sepsiszentgyörgyi jégcsarnok építése.

Az ünnepélyes eseményen Marcel Ciolacu kormányfő és Adrian-Ioan Veștea fejlesztési miniszter mellett részt vett többek között Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Cseke Attila, korábbi fejlesztési miniszter, a Farul futballklubját edző Gheorghe Hagi és a klub elnöke, Gheorghe Popescu, valamint Elisabeta Lipă, az Országos Sportügynökség (ANS) elnöke.

Fotó: CNI

A kormányfő szerint ezek a beruházások, amelyeket az Országos Beruházási Vállalaton (CNI) kerül finanszíroznak példázzák azon vállalásukat, hogy támogassák a sportinfrastruktúra és a tömegsport fejlesztését.

A konstancai Gheorghe Hagi stadion, mint ismeretes, közel 491 millió lejbe kerül majd. A 18 190 férőhelyes aréna nem csak a labdarúgók otthona lesz majd, hanem tenisz, rögbi és atlétika-versenyeket, illetve koncerteket és szabadtéri előadásokat is rendezhetnek majd ott.

A 15 200 férőhelyes Nicole Dobrin stadion 372 millió lejből épül fel. A futballpálya mellett edzőtermet is kialakítanak ott a küzdősportok képviselőinek.

Arról is beszámoltunk már korábban, hogy a Sepsiszentgyörgyre tervezett műjégpályát mintegy 245 millió lejből kivitelezik és 2180 néző befogadására lesz alkalmas. „Ez egy fontos beruházás, hiszen nem csak egy jégcsarnok épül, ami a hokit és más jeges sportokat kiszolgálja, hanem egy sportegészségügyi centrum is megvalósul, ahol a sportolók különböző sportbalesetek után fel tudnak épülni” – hangsúlyozta korábban Antal Árpád.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?