banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Így áll a Temesvári Hősök Arénájának építése

Kezd formát ölteni Temesváron a Hősök Arénája névre keresztelt stadion, a mintegy 10 ezer férőhelyes könnyűszerkezetű létesítmény egynegyede már elkészült.

A helyi önkormányzat pénteki tájékoztatása alapján a keleti és nyugati lelátók tartóoszlopait már kiöntötték betonból, ugyanakkor az északi lelátóknál az utolsó simításokat végzik az alapozásnál. Dominic Fritz polgármester elégedett a munkálatok ritmusával, kiemelte, hogy az első kapavágástól eltelt alig hat hónap után már kezdik felszerelni az lelátókat. „Még sok dolog van hátra, de bízok abban, hogy sikerült valamit ledolgoznunk abból a hátrányból, amit Temesvár a sportinfrastruktúra terén felhalmozott” – mondta.

Fotó: temesvári önkormányzat

Emlékeztetett arra is, hogy ezt a kisebbik arénát teljes egészében a helyi költségvetésből finanszírozzák. Az UEFA szabványoknak megfelelő, 4-es kategóriájú aréna lesz, így nemzetközi versenyeket is rendezhetnek majd ott.

A stadiont egy 450 férőhelyes parkoló szolgálja majd ki, ugyanakkor egy parkot is kialakítanak mellette. A projekt közel 124 millió lejbe kerül, amikor idén belevágtak két év és három hónap kivitelezési időt szántak rá.

Temesvár nagyobb stadionja, a Dan Păltinișanu stadion újjáépítése is folyamatban van. Azt kormánytámogatásból finanszírozzák.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?