„Nem várunk Bukarestre” – elkezdődött a stadionépítés

Megtörtént az első kapavágás és időkapszulát helyeztek el a földben ott, ahol immár hivatalosan is elkezdődött az új temesvári stadion építése.

Arról a könnyűszerkezetű, kisebb létesítményről van szó, amelyet teljes egészében a helyi költségvetésből finanszíroznak. „Eljött ez a régóta várt nap. Az a nap, amikor az évek óta tartó ígérgetések valósággá válnak: megkezdtük a stadion építését. Ez egyikkel a stratégiai beruházásainknak, ezért is finanszírozzuk teljes egészében a helyi költségvetésből, a temesváriak pénzéből, és nem várunk Bukarestre. Szeretném, ha a mai nappal a temesvári labdarúgás újjáépítését is elindítanánk” – mondta az esemény alkalmával Dominic Fritz, a Bega-parti város polgármestere.

Fotó forrása: temesvári önkormányzat

Az önkormányzat hétfői közleményében kiemelte, hogy ez a több mint tízezer négyzetméteres telken felépítendő, 10 101 férőhelyes, korszerű, UEFA 4-es kategóriájú stadion az első, amit a rendszerváltás után Temesváron építenek.

Az alapkőletétel alkalmával a temesvári labdarúgás több, egykori ismert személyisége is megjelent. Costel Pantilimon, a Temesvári Poli ügyvezetője pedig felidézte, hogy játékos volt, amikor bő egy évtizeddel ezelőtt szóba került a stadionépítés gondolata. „Szükségünk van erre a stadionra, és szükségünk van nagyobb támogatásra a hatóságok, a vállalkozói szféra és a szurkolók részéről ahhoz, hogy eredményesek lehessünk, hogy ismét az élvonalba jussunk és kidughassuk a fejünket Európába” – fogalmazott.

Mint korábban beszámoltunk róla, ezt a kisebb stadiont a Temesvári Hősök névre keresztelték, az építkezést pedig februárban hagyta jóvá a polgármesteri hivatal. Két év és három hónap alatt kell felépülnie, és 115 millió lejbe kerül. Folyamatban van ugyanakkor a város régi nagy arénájának az újjáépítése is. A használaton kívül álló Dan Păltinișanu stadiont le kell bontani, majd egy új, 32 ezer férőhelyes létesítményt húznak fel a helyére kormánytámogatással, 140 millió euróból.

A Temesvári Poli futballcsapata jelenleg a harmadosztályos bajnokság 8. csoportjában szerepel. A március 9-én véget éri téli szünetet az összetett második helyén töltötte. Harminc pontja van, héttel kevesebb mint a listavezető Bihar FC-nek, amelyik szintén új stadiont „kaphat” Nagyváradon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?