Engedély megadva, kezdődhet Temesváron a stadionépítés

Dominic Fritz, Temesvár polgármestere aláírta az építkezési engedélyt a városba tervezetett mintegy 10 ezer férőhelyes stadionra, és mivel a kivitelezőt már tavaly kiválasztották, a munkálatok el is kezdődhetnek.

Fotó: Temesvár önkormányzata

Pénteki közleményében az önkormányzat emlékeztett, hogy ez az a Temesvári Hősök nevű aréna lesz, amelyiket helyi költségvetésből építettnek. Fritz elmondása alapján a pénzt már elkülönítették erre a célja, és neki is látnak a kivitelezésnek. „Ez a projekt az egész közösségnek szól, hiszen a stadion mellett park, játszótér és egy nagy parkoló is lesz. Mindent a helyi költségvetésből finanszírozunk, ami bár nagy kiadást jelent, de Temesvárnak szüksége van sportinfrastruktúrára” – mondta az elöljáró.

Ez a könnyűszerkezetű stadion több mint 9 ezer négyzetméteren terül majd el, 10 101 férőhelyes lesz. Labdarúgómeccseket és edzéseket is lehet majd ott tartani, ugyanakkor az önkormányzat szerint ideális helyszín lesz majd egyéb rendezvények számára is. A kivitelezőnek 28 hónap áll a rendelkezésére a munkálatok elvégzésére, amiért a város 115 millió lejt fizet.

Emlékezetes, hogy ez a város kisebb stadionja lesz, a 33 ezer férőhelyes Dan Păltinișanu stadiont kormánytámogatással építik majd újjá.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?