Temesvár sportinfrastruktúrát akar – százak vonultak fel a Bega-parti város belvárosában

Több százan gyűltek össze csütörtök este Temesvár központjában, tiltakozva az ellen, hogy a Bega-parti városnak nincs megfelelő sportinfrastruktúrája, a futballstadion pedig rossz állapota miatt évek óta zárva van.

Fotó: Druckeria

A tiltakozó akciót a Druckeria futballszurkolói egyesület kezdeményezte, de azon nem csak a futballdrukkerek vettek részt, hanem sportbarátok, edzők és sportolók is a főtérre vonultak, hogy felhívják az önkormányzat figyelmét a hiányosságokra.

A News.ro beszámolója alapján a helyi kluboknál sportoló gyermekek, de a felnőtt kosárlabda- és a rögbicsapatok játékosai is felvonultak a belvárosban „Tiszteljétek Temesvárat” vagy éppen „Temesvár infrastruktúrát akar, nem csak papíron vagy szóban” feliratú molinókat feszítve ki maguk előtt.

Fotó: Druckeria

A tiltakozók előbb Temesvár Polgármesteri Hivatala elé vonultak, majd pedig a Temes Megyei Tanács felé vették az irányt. A kezdeményezők egy iratcsomót is átadtak a helyi és a megyei elöljáróknak, amelyben kérdéseiket és javaslataikat fogalmazták meg a sportfejlesztések kapcsán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?