Elrajtolt a Bánsági Magyar Napok – gazdag programkínálattal készültek

Gazdag műsorkínálattal rajtolt el május 23-án a június 12. tartó Bánsági Magyar Napok Temes megyében. A három héten át tartó rendezvénysorozat alkalmával több gyermekeknek szóló programot szerveznek, de irodalmi estek, filmvetítések és koncertek is várják az érdeklődőket.

Fotó: a Bánsági Magyar Napok szervezői

Az Én Temesvárom című tehetséggondozó program zárókonferenciájával, életútbeszélgetéssel és borkóstolóval rajtolt el május 23-án a három hétig tartó Bánsági Magyar Napok Temes megyében. Az immár 27. alkalommal megszervezett rendezvénysorozat gazdag programot kínál a Bánságban élők magyar közösségek számára, a rendezvény megálmodója, fő szervezője és kivitelezője idén is Szász Enikő, a Temesvári Magyar Nőszövetség korábbi elnöke.

A szervezők közleménye alapján a három hétig tartó rendezvény 24 eseményt vonultat fel. Makkai Tünde Barbara, a Temesvári Magyar Nőszövetség új elnöke elmondta: a gyerekek számára lesznek bábelőadások, gyermeknapon pedig játszó- és alkotóházzal várják a kicsiket. „Lesz irodalmi est, ahol Darskoczy Ilma költő életét és munkásságát mutatja be Szekernyés Irén, és lesz könyvbemutató, ahol Ferencz Melánia Szóbuborékok – hogyan írjuk? És hogyan ne? című könyve lesz terítéken” – ecsetelte.

Az érdeklődők három magyar filmet is megnézhetnek, a rendezvénysorozat alkalmával az Otthon, otthon című dokumentumfilmet, a Carola, a maga természete szerint szabadon című filmet és A blokád című filmet mutatják be. A vetítéseket közönségtalálkozó követi.

A nemzeti összetartozás napján fellép a Trüffel Quartett, de nem maradhat el a Hagyománykeresőben néptáncgála, a Temes megyei néptánccsoportok hagyományos seregszemléje sem.

A Temesvári Csiky Gergely Színház szervezésében a Budapesti Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Magyar Drámai Színház közös produkcióját is megtekintheti a közönség, melyben Petőfi Sándor A helység kalapácsa című komikus eposzát adják elő.

Az esemény részletes programja a XXVII. Bánsági Magyar Napok Facebook-oldalán megtalálható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?