Több mint 130 millió euróból épülhet stadion Temesváron

Elkészült Temesvár új stadionjának a megvalósíthatósági tanulmánya, amelynek értelmében a Temes Megyei Tanács birtokában egy 32 férőhelyes multifunkcionális létesítményt építenének kormánytámogatással.

Fotó: Alin Nica Facebook-oldala

Alin Nica, a Temes Megyei Tanács elnöke Facebook-bejegyzésében kiemelte: készek arra, hogy előkészítsék az építkezési területet, a beruházás elindítása már csak a kormányon múlik. „Nyilvános úton is szeretnénk megsürgetni a projekt gazdasági mutatóinak elfogadását és adják ki a határozatot a munkálatok elkezdéséhez” – fogalmazott az elöljáró, hangsúlyozva, hogy jómaga is támogatja a pár napja sportinfrastruktúra fejlesztéséért utcára vonulva tiltakozó drukkerek, sportolók és civilek követelésivel.

Kiemelte: az új stadion több mint 137 millió euróba kerül majd. Ebből hétmillió eurót a megyei tanács saját költségvetéséből finanszíroznak, a többit az Országos Befektetési Vállalat állja. A 32 ezer férőhelyes stadionban sportmérkőzések mellett kiállításokat, koncerteket, szabadidős tevékenységeket is rendezhetnek majd.

Ha elkészül, akkor ez lesz az ország második legnagyobb stadionja a 213 millió euróból felépített bukaresti Național Aréna után.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?