Befejeződött a nagyváradi Motorul stadion korszerűsítése

Befejeződött a nagyváradi Motoroul stadion korszerűsítése. A sportlétesítményt hamarosan átveszi a helyi polgármesteri hivatal, hogy utána a Bihar FC edzőpályájaként szolgáljon és utánpótlástornákat rendezhessenek ott.

Mint korábban írtuk, ezt a Kolozsvári úton lévő pályát a helyi önkormányzat önköltségen újította fel nagyjából hárommillió lejből. Egykoron a Motorul labdarúgóklub női csapatának volt az otthona, de az elmúlt években már használhatatlan volt a pálya és az ezer férőhelyes lelátót sem lehetett már biztonságos körülmények között igénybe venni.

Fotó: nagyváradi önkormányzat

Lucian Popa, az polgármesteri hivatal ingatlankezelő osztályának vezetője közölte, hogy a korszerűsítés során építettek egy 265 négyzetméteres épületet is, ahol öltözők, edzőterem, raktár és mosdók vannak. A pálya villanykivilágítást kapott és egy saját kútból táplált öntözőrendszerrel is ellátták. Körbekerítették és két soros lelátót alakítottak ki a pálya szélén.

Hangsúlyozták, hogy a pályát a Bihar FC edzőpályaként használhatja, de akár még nemzetközi utánpótlástornákat is rendezhetnek ott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?