Önköltségén újítja fel a Motorul stadiont a nagyváradi önkormányzat

Nagyjából hárommillió lejbe fog kerülni és hat hónapot vesz igénybe a nagyváradi Motorul stadion korszerűsítése – fogadta el a műszaki és gazdasági mutatókat a városi tanács. Ezt a beruházást az önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozza, de része lesz a fejlesztési minisztérium támogatásával kivitelezett majdani sportkomplexumnak.

Fotó: Nagyvárad Polgármesteri Hivatala

A Kolozsvári úton lévő sportlétesítmény egykoron a Motorul labdarúgóklub női csapatának volt az otthona, jelenleg viszont a futballpálya használhatatlan és az ezer férőhelyes lelátót sem lehet már biztonságos körülmények között igénybe venni. A váradi önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozza a felújítását, amelynek során a pályát öntözőberendezéssel és világítórendszerrel is ellátják, új lelátót és egy külön épületet is építenek az öltözők és az edzőterem számára.

Átadás után utánpótlástornákat rendezhetnek majd ott, de a felújítás egybeesik a fejlesztési minisztérium által támogatott beruházással, amelynek részeként a Motorul stadion köré egy korszerű komplexumot terveznek multifunkcionális pályákkal és parkolóhelyekkel. Annak kivitelezését már tavaly ősszel elkezdték. „Jövőre a Motorul stadion környékén egy olyan sportbázisunk lesz, amelyet az összes váradi sportoló használni tud” – jelentette ki Florin Birta, Nagyvárad polgármestere.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?