Négyen pályáznak a Flamaropol-jégcsarnok újjáépítésére

Négy ajánlat érkezett a Mihai Flamaropol jégcsarnok befejezésére – jelentette be hétfőn Nicușor Dan. Bukarest főpolgármestere Facebook-bejegyezésében azt mondta, hogy a közbeszerzési eljáráson pályázók ajánlatait kielemzik és hamarosan megnevezik a munkálatok kivitelezőjét.

Az elöljáró emlékeztetett, hogy a hányadtatott sorsú létesítményt a 2019-ből megmaradt alapokra építik. A sportkomplexumban az aréna mellett egy multifunkcionális sport- és szabadidőközpont is épül majd. Utóbbiban többek között lesz úszómedence, mászófal és tornaterem is, de különböző terápiás kezelésekre is lehetőség lesz majd ott.

Öt éve állt le a munka | Fotó: Nicușor Dan Facebook-oldala

A bukaresti Mihai Flamaropol jégcsarnok újjáépítése, mint ismeretes, már évek óta húzódik. Tíz évvel ezelőtt még Sorin Oprescu volt a főpolgármester és azt ígérte, hogy egy 6100 férőhelyes új csarnokot építenek a helyére 25 millió euróból. Három évvel később meg is kezdték a régi aréna lebontását, hogy utána már Gabriel Firea polgármestersége idején 3100 férőhelyesre csökkentsék az új létesítmény befogadóképességét. Az építkezést viszont azóta sem fejezték be, két év pereskedés után 2019-ben hagyták félbe a kivitelezést. Addig a munkálatok mintegy 26 százalékát végezték el.

A jégcsarnok újjáépítésére vonatkozó tervek 2021-ben kerültek ismét szóba. Akkor Novák Károly Eduárd volt sportminiszter egyeztett róla Nicușor Dan polgármesterrel. Az előjáró egy évvel ezelőtt azt mondta, hogy eddigi munkákra elköltött 6 millió euró után további 46 millió eurót költenek majd, hogy a multifunkcionális csarnok elkészüljön. Továbbra is 3100 férőhelyes létesítményben gondolkoznak, amely 9500 négyzetméteren terül el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?