Kiírják a közbeszerzési eljárást a Flamaropol jégcsarnok befejezésére

Kiírják a közbeszerzési eljárást a Flamaropol jégcsarnok újjáépítésére – jelentette be csütörtök délután Nicușor Dan. Bukarest főpolgármestere Facebook-bejegyzésében azt mondta, hogy a hányadtatott sorsú létesítményt a 2019-ből megmaradt alapokra építik.

„A régi Augusztus 23-jégcsarnok egy multifunkcionális központtá alakul át, amelyet nem csak versenyzésre lehet használni, hanem a nagyközönség is igénybe veheti majd sportolásba. A csarnok mellett egy úszómedence és egy mászófal is lesz” – mondta az elöljáró.

Fotó: Nicușor Dan Facebook-oldala

A bukaresti Mihai Flamaropol jégcsarnok újjáépítése már évek óta húzódik. Tíz évvel ezelőtt még Sorin Oprescu volt a főpolgármester és azt ígérte, hogy egy 6100 férőhelyes új csarnokot építenek a helyére 25 millió euróból. Három évvel később meg is kezdték a régi aréna lebontását, hogy utána már Gabriel Firea polgármestersége idején 3100 férőhelyesre csökkentsék az új létesítmény befogadóképességét. Az építkezést viszont azóta sem fejezték be, két év pereskedés után 2019-ben hagyták félbe a kivitelezést. Addig a munkálatok mintegy 26 százalékát végezték el.

A jégcsarnok újjáépítésére vonatkozó tervek 2021-ben kerültek ismét szóba. Akkor Novák Károly Eduárd volt sportminiszter egyeztett róla Nicușor Dan polgármesterrel. Az előjáró az év elején azt mondta, hogy az eddigi munkákra elköltött 6 millió euró után további 46 millió eurót költenek majd, hogy a multifunkcionális csarnok elkészüljön. Továbbra is 3100 férőhelyes létesítményben gondolkoznak, amely 9500 négyzetméteren terül el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?