A Real Madrid nyert az El Clásicón, és vezeti a La Liga tabelláját

A Real Madrid nyerte az El Clásicót: a spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának szombati rangadóján vendéglátóként kerekedett 2-1-re a Barcelona fölé, ezzel a tabella élére állt.

A vasárnap pályára lépő Atlético Madrid elmúlt időszakbeli gyengélkedése nyomán a tét az volt, hogy átveszi-e valamelyik együttes az első helyet.

A szezon első egymás elleni találkozóját októberben 3-1-re nyerte Barcelonában a királyi gárda, és ezúttal is jobban kezdett: a 13. percben Lucas Vázquez centerezett jobbról, az érkező Karim Benzema pedig közelről sarkazott a kapuba. Negyedórával később növelte előnyét a címvédő: Toni Kroos szabadrúgása után a labda két katalán játékost is érintve vágódott a hálóba.

Sőt néhány perc múlva előbb a kapufa, majd Marc-André ter Stegen bravúrja mentette meg a háromgólos különbségtől a Barcát, amely a játékrész hajrájában kis híján szépített, ám Lionel Messi szöglete után a labda további érintés nélkül a kapufán csattant.Karim Benzema gólöröme | Fotó: Agerpres/EPA

A - játékosok egy részét mezcserére késztető - szakadó esőben fél órával a rendes játékidő vége előtt a második hullámban üresen érkező Oscar Mingueza szépített. Ezt követően mindkét kapu előtt alakultak ki komoly gólszerzési lehetőségek, ám a - 94. percben felsőlécig jutó - Barcelona az egyenlítő, a Real Madrid pedig a sikert bebiztosító gólját nem tudta megszerezni.

A blancók azzal együtt gyűjtötték be a három pontot, hogy az utolsó percekre megfogyatkoztak a gyors egymásutánban két sárga lapot begyűjtő Casemiro kiállítása miatt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Real Madrid győzelmének - és a jobb egymás elleni mérlegnek - köszönhetően megelőzte az azonos pontszámmal második Atléticót. Utóbbi csapat hétfőn a Betisszel mérkőzik, és visszaelőzheti madridi riválisát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?