El Clásico: a Barca egy ötössel küldte haza a Realt

Megsemmisítő vereséget mért örök riválisára vasárnap délután az FC Barcelona, amely a Nou Campban 5-1-re győzte le a Real Madridot. A katalánok sikeréből oroszlánrész vállalt a mesterhármast elérő Luis Suárez. 

„Szinessé tesszük a futballt” - hírdette a Nou Camp lelátója a vasárnap este az El Clasicon, és betartották ígéretüket. A meccs első 10 percében Real Madrid irányította a játékot, az első gólhelyzet is az övék volt, ám a vezetést a házigazdák szerezték meg a 12. percben Coutinho révén. A katalánok a 28. percben tovább növelték előnyüket, amikor a francia Raphaël Varane feldöntötte Suárezt, így a videó-asszisztensek véleményére volt szükség. A visszanézés után a VAR-egység tizenegyest diktált a katalánoknak, amit a sértett uruguayi csatár be is vágott.

A második félidő elején a vendégek mestere, Julen Jopetegui cserélt, Varane helyére Lucas Vázquezt küldte pályára. Nem tudni, hogy ennek eredményeként-e, de az 50. percben a fővárosi szurkolókban felélett a remény, amikor Marcelo 2-1-re módosította az eredményt. gólt szerzett és visszaadta a reményt a Madridiaknak. Valverde is cserélt, Rafinha helyére Nelson Semedot küldte be és Coutinhot pedig Dembele helyettesítette.

Suarez percei következtek, aki 6 perc alatt kétszer is betalált, előbb a 75. percben fejjel, majd a 83. percben lábbal is megzörgette a Real kapujának hálóját. A 4-1-es állásnál már megvert Real Madrid összeomlott, a ráadásban Arturo Vidal megadta a kegyelemdöfést. 

Ez volt a a 178. bajnoki El Clasico és tizenegy év után az első olyan csúcsrangadó, amelyet a két klub korszakos zsenijei, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo nélkül rendeztek meg. 

Kapcsolódók

Kimaradt?