MOL Liga-rájátszás: Brassó visszavágott a DHK-nak

Rendezte sorait a keddi vereség után és kiegyenlítette a Debreceni Hoki Klub elleni negyeddöntős párharc összesített állását a Brassói Corona. Az erdélyi jégkorongcsapat szerdán három góllal, 5:2-re nyert a Debreceni Jégcsarnokban rendezett MOL Liga-mérkőzésen.

A brassóiak kiváló első harmadot produkáltak, alig telt el néhány másodperc a játékrészből a csapatkapitány Mihály Árpád máris megszerezte a vezetést a vendégeknek. A negyedik percben Roberto Gliga is eredményes volt, majd a harmad második felében a fiatal bukaresti center egy emberelőnyös helyzetet kihasználva duplázott.

Az első szünet után a hazaiak Jesse Schultz találatával faragtak a hátrányból, de Ian McDonaldnek erre volt válasza. A brassóiak ez után kettős emberhátrányba kerültek, de jól védekeztek, így maradt a háromgólos különbség.

Richard Filip, a Brassói Corona szlovák hátvédje bevitte a kegyelemdöfést az 53. percben, amikor kettős fórt értékesített. Artyom Vaszjunyin meccsvégi gólja már nem változtatott a lényegen: a Debreceni Hoki Klub és a Brassói Corona párharca két mérkőzés után egyenlőre áll.

A következő két mérkőzést Brassóban rendezik szombaton (február 18-án) és vasárnap. A továbbjutáshoz az egyik félnek négy meccset kell megnyernie.

Jégkorong MOL Liga, rájátszás
Negyeddöntő, 2. mérkőzés

Debreceni Hoki Klub–Brassói Corona 2:5 (0:3, 1:1, 1:1)
gólok: Jesse Schultz (22., emberelőnyből), Artyom Vaszjunyin (59.), illetve Mihály Árpád (1.), Roberto Gliga (4., 14., utóbbit emberelőnyből), Ian McDonald (27., emberelőnyből), Richard Filip (53., kettős emberelőnyből)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?