Startol a MOL Liga rájátszása

A negyeddöntős párharcok első mérkőzéseivel kedden megkezdődik a jégkorong MOL Liga rájátszása. A liga történetében először az első három helyezett választhatott magának ellenfelet.

A DVTK Jegesmedvék címvédő és alapszakaszgyőztes csapata a Ferencváros együttesével találkozik. A papírforma a miskolciak mellett szól a négy győzelemig tartó ütközetben, hiszen idénybeli mind a négy MOL Liga-összecsapásukat a DVTK nyerte.

​A MAC Budapest a nyolcadikként rájátszásba jutott Fehérvári Titánokat választotta. Majoross Gergely együttese az alapszakaszban háromszor nyert a székesfehérváriak ellen, amely azonban az osztrák ligában (EBEL) szereplő keretéből erősíthet: öt magyar állampolgárságú játékos alanyi jogon játszhat át a Fehérvár AV19 keretéből, míg öt abban az esetben, ha a MOL Ligában érdekelt együttes csökkenti az adott találkozóra nevezett légiósok számát.

Az Újpest szintén hármat nyert a Dunaújvárosi Acélbikák elleni négy alapszakasz-találkozójából, de így is kiegyenlített párharc valószínűsíthető, akárcsak a Debreceni HK–Brassói Corona sorozatában. Itt egyformán két-két mérkőzést nyertek egymás ellen a felek az első negyven játéknap során. A negyeddöntős párharcokat a kiemelt együttesek kezdik otthon. A Debrecen és a Brassó párharcában kétmérkőzésenként változik majd a helyszín az első négy mérkőzésen, amennyiben szükség lesz további összecsapásokra, onnantól mérkőzésenként cserélődik. A többi párharcban felváltva lesznek pályaválasztók a felek.

Az elődöntőben ismét választás következik, a négy közé jutott együttesekből az választhat majd magának ellenfelet, amely a legelőkelőbb pozícióban zárta az alapszakaszt.

A negyeddöntő párosítása

  • DVTK Jegesmedvék–Ferencváros
  • MAC Budapest–Fehérvári Titánok
  • UTE–Dunaújvárosi Acélbikák
  • Debreceni HK–Brassói Corona

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?